Öğretmen Atamaları Tüm Branşlarda Devam Edecek

''Alan Sınavı Yapılmayan Alanlarda Öğretmen Alınmayacak Mı?'' şeklinde bir başlık gördüm bugün.

 

Abbas Güçlü kendi sitesinde bu konuyla ilgili bir soru sormuş ve MEB'den cevap istemiş. Öğretmen alımı, alan sınavı uygulanacak 15 branştan yapılacaksa bilelim diyor.
 
Saçma bir yazı olmuş. Eğitimci bir yazarın bu soruyu sormaması lazım. Sadece 15 branştan öğretmen alımı yapılacağını düşünmesi bile ilginç. Düşündüğünü de zannetmiyorum. Amaç sadece polemik yaratmak, öğretmen adayları üzerinden gündem yaratıp okunur hale gelmek.
 
Kendisinin MEB'e sorduğu soruları ben cevaplayayım. Öğretmen alımı, ihtiyaç olan tüm branşlarda devam edecek. Yani 15 branş dışında kalan sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, beden eğitimi öğretmenliği gibi branşlarda alımlar aynen devam edecek.
 
Seçilen 15 branştan alan sınavıyla alım yapılacak. 120 soru gk-gy, 80 soru eğitim bilimleri, 50 soru alan bilgisi testi olacak.
 
Bu 15 branşın dışında yapılacak olan atamalarda ise eski sistem devam edecek. Tek bilinmeyen durum şu; eğitim bilimlerinden 80 soru mu yoksa 120 soru mu sorulacak? Bunun cevabına henüz ulaşamadım. Fakat bunun cevabını öğrenince de sizlerle paylaşacağım.
 
Durumu özetleyecek olursak; alan sınavına girsin girmesin, tüm branşlarda ihtiyaç dahilince atamalar devam edecek.
 
Öğretmen adaylarının içi rahat olsun. Bu tarz saçma haberlere de ilgi göstermesin...
 
İLKER ÖZTÜRK / ÖĞRETMENLER.BİZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri