Öğretmen Atama Yönetmeliğinde Son Durum

Öğretmen Atama Yönetmeliği Son Durum

Genel Başkan İsmail Koncuk, MEB Yetkilileri ile görüştü.

Görüşmeye Müsteşar Sn. Yusuf Tekin, Genel Müdür Sn Hamza Aydoğdu, Rehberlik ve Denetim Bölümü Başkanı Sn. Atıf Ala, Musa Akkaş, M. Yaşar Şahindoğan katıldı.

Öğretmen Atama Yönetmeliği Son Durumu hakkındaki konulara ilişkin Genel Başkan İsmail Koncuk tarafından yapılan açıklamalar:

"Taslağa yönelik tüm taleplerimizi dile getirdik.

3 yıl sigorta şartı maalesef aynen devam edecek, açtığınız davayı kazanmanız lazım, biz bir şey yapamayız, çünkü Çerçeve Yönetmelik bizi bağlıyor denildi.Yani burada tek şansımız açtığımız davayı kazanmak. Bu konuda olumlu bir haber veremediğim için üzgünüm.

Eşlerin ihtiyaç olan yerde birleşmesi ile ilgili ise, teklifimiz kısmen kabul gördü. Şöyle ki, ihtiyaç olan yer illa eşlerden birinin çalışacağı yer olmayacak, eşlerin istekleri dikkate alınacak. Mesela, biri Ankara'da biri Şırnak'ta olsun.Bu eşler 3. bir il tercihinde bulunabilecek; mesela Denizli ilini tercih edebilecekler, düzenleme bu şeklide yapılacak.

2. il dışı ile yer değiştirenlere geçici bir madde ile isteklerinin dikkate alınmasını da istedik, bu konuda bir değerlendirme yapabileceklerini ifade ettiler.

Rotasyon konusundaki çekincelerimizi de söyledim. Anladığım kadarıyla, ilk yıl kademeli bir rotasyon uygulanabilir, ilk yıl 15 yıl, sonra 12 yıl olabilir, ilçe sınırları esas alınabilir, rotasyon uygulanmadan önce isteğe bağlı yer değiştirme hakkı verilebilir.Bu konuda tam bir olgunluk oluşmadığını, uygulama ile ilgili detayların tam netleşmediğini gördüm. Biz  uyarılarımızı yaptık.

Norm kadro fazlası öğretmenlerin 2 yıl kadrosunun bulunduğu okulla ilişkisinin devam etmesini, 2 yıl içinde norma girmesinin mümkün olması halinde norm kadro ile ilişkilendirilmesini, başka okullara görevlendirme yapılmasını, kadrosunun okulunda kalmasını istedik, yapılabileceğini söylediler. Atama yetkisinin bakanlıkta kalması gerektiğini de söyledik, kabul göreceğini düşünüyorum.

Memur öğretmenlikle ilgili, hizmet puanı dikkate alınarak öğretmenliğe atanması teklifimiz, suistimale açık olur gerekçesiyle kabul görmedi. Açıktan atamada kontenjan oranının yüzde 3'e çıkması teklifimiz, değerlendirilecek. Alan değişikliğinin bu ay içinde yapılacağını söylediler, çerçeve hala belli değil.

Şubatta öğretmen atamasının siyasi bir karar olduğunu ifade ettiler, ben de ancak Milli Eğitim Bakanının da Şubat ataması konusunda ısrarcı olması gerektiğini söyledim, açık kalan kontenjanlara atamayı boş kontenjan ihtiyaçları doğrultusunda düşüneceklerini ifade ettiler.

Öğrenim özrü konusunun değerlendirilmesi talebimiz kabul görmedi, bu konudaki ısrarımız maalesef sonuç vermedi, parayı basan yüksek lisans yapabiliyor, istismara açık şeklinde bir gerekçe öne sürüldü.

Becayiş talebimizi değerlendireceklerini, üzerinde düşünülmesi gerektiğini söylediler. 3 yıl sigorta şartının yanlış olduğunu, bir çok insanın mağdur olacağını, kesintisiz ifadesinin değiştirilmesi gerektiğini söyledim. Müsteşar Yusuf Tekin çerçeve yönetmeliğe rağmen, bir yönetmelik hazırlamaları durumunda bunun Devlet Personel Başkanlığından döneceğini söyleyerek Çerçeve yönetmeliğin iptal edilmeden ellerinden bir şey gelmeyeceğini, normlar hiyerarşisine aykırı davranamayacaklarını ifade etti. Ben daha önce çıkan yönetmeliklerde çerçeve yönetmelikte olmayan bazı konuların olduğunu, bunu denemelerinde bir sakınca olmadığını söylesem de ikna olmadılar. Bu taslağın yakında hazırlanacağını ve uygulanacağını düşünüyorum.

Burada gördüğüm kadarıyla en büyük problem 3 yıl kesintisiz sigorta şartı bürokratlar bize davayı kazanmaktan başka yol bırakmıyorlar. Çerçeve yönetmeliği delmekten kaçıyorlar, risk almak istemiyorlar. Yani bile bile hata yapıyorlar, bunu kabul ediyorlar, ama çerçeve yönetmelik engelini atlamaya çekiniyorlar.

Temel askerlik süresinin de zorunlu hizmetten sayılmasını, zorunlu hizmet bölgelerinde memurlukta geçen sürelerin de zorunlu hizmetten sayılması kabul gördü.

Fen liseleri ve sosyal bilimler liselerine öğretmen alımının sınavla olması gerektiğini de söyledik, Müsteşar olumlu bakmadı, o halde bu okulların sınavsız öğretmen atanmasından doğacak tüm sorumluluk size ait olacaktır dedik."

TurkiyeEgitim.Com özel haber

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri