Öğretmen adaylarından örnek davranış

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, Keskin İlçesi'ne bağlı Cankurtaran köyü İlköğretim Okulu'nu yenileyerek örnek bir davranışa imza attı.

Öğretmen adayları, lisans eğitimlerinde aldıkları Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Kırıkkale’de farklı hizmetler gerçekleştiriyor. Projeleriyle bir yandan öğretmenlik mesleğinin sorumluluğunu yerine getiren öğrenciler, bir yandan da toplum sorunlarına duyarlı ve çözüm üreten bireyler olma becerisi kazanıyor.

Birlikte fidan diktiler

Yenilenen Cankurtaran İlköğretim Okulu’na bir destek de Türkçe Eğitimi Bölümü Başkanlığı’ndan geldi. Bölümde okuyan öğretmen adayları, minik öğrencileri sosyal ve kültürel anlamda geliştirecek şiir ve müzik dinletileri sundu. Ayrıca öğrencilerin yaş ve sınıf düzeylerine uygun altmıştan fazla kitap bağışı yapıldı. Öğretmen adayları ile Cankurtaran İlköğretim Okulu öğrencileri, okul bahçesine fidan dikti. Kırıkkale Valiliği İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nden temin edilen çam fidanları, okulun dört bir tarafını süsleyecek. Keskin Cankurtaran İlköğretim Okulu öğrencileri, kendilerine sunulan şiir ve müzik dinletisi ile büyük mutlululuk yaşadı.

Baştan aşağı yenilendi

TÜRKÇE öğretmenliği bölümü öğrencilerinden Furkan Konbaba, Şenol Çetin, Mustafa Karaduman, Emrah Eminoğlu, Hasan Basri Uçar, Fatih Bölükbaş ve Hakan Kaya, öğretim görevlisi Oğuz Şahin’in denetiminde Cankurtaran İlköğretim Okulu’nda yenileme çalışması yaptı. Öğretmen adayları, dersliklerin badanasını, sıraların ve kitaplıkların tamir işlerini, bahçe duvarının örülmesi gibi işleri yapıp, okul bahçesine bir de basketbol potası dikti. Eğitim ve öğretim aksatılmadan yürütülen çalışmalardan sonra Cankurtaran İlköğretim Okulu baştan aşağı yenilendi.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri