Öğretemenden akıl almaz ceza

Sözleşmeli olarak çalışan kadın öğretmen, kitabını unutan 7 yaşındaki kız öğrenciyi, sınıftaki 28 çocuğa tokatlattı

Konya'da Tepeköy İlköğretim Okulu'nda akıllara durgunluk veren bir şiddet olayı yaşandı. Sözleşmeli öğretmenlik yapan sınıf öğretmeni H.A.'nın (36), ikinci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki F.O.'yu “ders kitabını getirmediği” için tahtaya kaldırdığı ve kız öğrenciyi sınıftaki diğer 28 arkadaşına tokatlattığı iddia edildi.
İddiaya göre, 11 Mart günü merkez Selçuklu ilçesine bağlı Tepeköy beldesindeki Tepeköy İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencisi F.O., Türkçe dersinde kitabını çıkarmadı ve kitabının nerede olduğunu soran H.A.'ya “Evde unutmuşum öğretmenim” dedi.
Sinirlenen öğretmen, “Bu ilk unutuşun değil. Bu durum tekrar edip duruyor” diyerek F.O.'yu tahtaya çıkardı. Ardından da sınıftaki diğer 28 öğrenciye “F.O.'ya tokat atmalarını” söyledi. Şaşıran öğrenciler öğretmenlerinin zorlamasıyla küçük kıza birer tokat attı. Üzülüp ağlayan F.O., ders bitiminde okuldan çıkıp eve gitti.

Yanağı şişip morardı
Kızlarının yanağının şiş ve mor olduğunu gören ailesi, ne olduğunu sordu. F.O. da olanları anlattı. Anne B.O., kızını evlerinin yanındaki sağlık ocağına götürerek, yüzünde darp izi olduğuna dair rapor aldı. Ardından, kızı ile jandarma karakoluna giderek, öğretmenden şikâyetçi oldu. B.O., “Dört çocuğum var, hepsi de okuyor. Böyle bir olayla ilk defa karşılaştık” dedi. H.A.'nın ifadesi alan jandarma, dosyayı Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi.
Olayın Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne intikal etmesi üzerine H.A. hakkında idari soruşturma başlatıldı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenin görevine son verdi. H.A. hakkındaki adli soruşturma sürüyor.
Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri