Öğrenme güçlüğü çeken gençlere romantizmi anlatmak

Öğrenme ve konsantrasyon güçlüğü çeken çocuğunuz flörtü yanlış anlamasın.

Her ebeveyn uygun zaman geldiğinde çocukları ile cinsellik hakkında konuşur, bilgilendirir. Peki kendinize şunu sorun: Onunla ilişkiler hakkında hiç konuştunuz mu?

 

GENÇLER MERAK ETTİKLERİ ŞEYLERİ TARTIŞMALI
Gelişme çağında olan ve araştırmaya, okumaya meyilli gençlerin işi her zaman daha kolay olur. Bu gençler öğrendikleri ya da merak ettikleri şeyleri ebeveynleri ile tartışmaktan da çekinmez. Diğer yandan öğrenme güçlüğü çeken gençler için aynı şey sözkonusu değil. İç gözlem eğilimleri azdır ve mütevazilerdir. Bu yüzden bırakın ilgili kitaplara danışmayı ya da sizinle konuşmayı, siz konuya dair kendisi ile konuşmayı denediğinizde de sert ve beklenmedik negatif tepkiler verebilirler.

ÇOCUĞUNUZLA İLETİŞİME AÇIK OLUN
Cinsel eğitim çoğu ebeveyn için zor olabilir, eğer işin içine çocukta öğrenme güçlüğü ya da dikkat eksikliği girerse daha da zor olacaktır. Çünkü bu sosyal ipuçlarını okuma ve gözlemle öğrenmede ciddi zorluklar yaratır. Baskın hormonlar ve seksle ilgili medya mesaj bombardımanı ile birlikte işler çok daha karışık hale gelebilir.

Bu sebeplerden dolayı, ebeveynlerin çocuğuna ilişki kurabilmesi konusunda yardımcı olmaları gerekir. İşte faydalı olabilecek önerileri:

İyi bir ilişki için model olun:

Çocuğunuz sizi diğer insanlar için güzel şeyler yaparken görsün, özellikle de eşiniz için. “Anne bugün yorgun görünüyor, bulaşıkları ben yıkarım” yada “baba bugün yorgun görünüyor, biraz sessiz olalım da kestirsin” gibi örneklerle birbirinize anlayış ve şefkat gösterdiğinizi çocuğunuza hissettirmelisiniz. Bu iyi modellemeleri örnek alan çocuk, bunları kendi hayatına da uygulamayı deneyecektir.

Çocuğunuzun sorunlarını aydınlığa kavuşturun:

Ona anlayabileceği kadar yalın ve net bir şekilde sosyal andaki zayıf ve güçlü yönlerinden bahsedin. Öncelikle kendinizden örnek verin şöyle bir tarz geliştirin, “İnsanlarla konuşurken gözlerinin içine bakmakta zorlanıyorum ve sen de onlara soru sormaktan çekinir gibisin”. Daha sonra da neyde iyi olduğunu gündeme getirmeyi ihmal etmeyin “büyükannenin daha iyi hissetmesine yardım ettin çünkü onunla çok anlayışlı ve tatlı konuştun” gibi. Bu tür yaklaşımlar çocuğunuzun hangi konuda kendini geliştirmesi gerektiğini keşfetmesine yardımcı olur.

Çocuğunuz yardım istediğinde ya da sinirli olduğunda, bu durumun kendi yansımasını görmek için bir fırsat olduğuna ikna edin:

Mesela ona, “sence dün arkadaşınla işler neden yolunda gitmedi?” ya da “arkadaş edinmekte başarılı bir tanıdığın var mı? Ondan neler öğrenebiliriz acaba?” diyebilirsiniz.

Kadın erkek ilişkilerini tartışmak için televizyon ya da filmlerden beslenebilirsiniz:

Mesela birlikte bir film izliyorken “sence kıza onu söylerken adam ne düşünüyordu?” diye bir diyalog başlatabilirsiniz. Her an her malzemeyi bu eğitim için kullanmalısınız.

ensonhaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAŞAM Haberleri