Öğrencilerin üstünden kirli ellerinizi çekin

ÇYDD burs alan 15 bin öğrencinin fişlendiği iddia ederek, ''Öğrenci arkadaşlarımızın üstünden kirli ellerinizi çekin''dedi.

MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ
Kadıköy İskele Meydanı'nda toplanan CHP Gençlik Kolları üyesi bir grup, ''Ant içtik dönmeyeceğiz Cumhuriyet sevdamızdan'' yazılı pankart açarak, ''Fişlenen çocuklar hesap soracak'', ''Türkan Saylan yalnız değilsin'', ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' şeklinde slogan attı. Grup adına basın açıklaması yapan Emre, ''fişleme çalışmasının, insan haklarına ve hukuk devleti ilkelerine aykırı, kısıtlı bir karalama'' olduğunu söyledi.

KİRLİ ELLERİNİZİ ÇEKİN
Cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine bağlı bireylerin, insan haklarına ve hukuk devleti ilkelerine aykırı uygulamalara seyirci kalamayacağını belirten Emre, şunları söyledi:
''CHP gençliği olarak, masum çocukların eğitimini engellemeye çalışanları, Cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine bağlı aydınları karalamaya çalışanları protesto ediyor ve ÇYDD'den burs alan öğrenci arkadaşlarımızın üstünden kirli ellerinizi çekin diyoruz.

KORKUTMAYA ÇALIŞANLARI KINIYORUZ
Karanlık zihniyet, bu uygulamalarla 11-17 yaşları arasındaki bu çocukları ve ailelerini karalamayı hedeflemektedir. Kırsal kesimde yaşayan çocukların özellikle de kız çocuklarının eğitim almasını engellemek için, ana babalarını ve eğitimlerine katkıda bulunan yardımseverleri fişleyerek korkutmaya çalışanları kınıyoruz.'' Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

ensonhaber

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri