Süleyman Boyat, ilköğretim okullarında derslerin 40 dakika sürdüğünü, bir öğrencinin dikkati dağılmadan ortalama 15 dakika ders dinleyebildiğini belirtti.
Derslerin daha verimli geçmesini, öğrencilerin dikkati dağılmaksızın daha fazla süre derse katılmasını sağlamak amacıyla teknolojinin imkanlarını da kullanarak "Robot Geo"yu geliştirdiğini anlatan Boyat, şöyle konuştu:
"İzmir’de pazardan temin ettiğim malzemelerle robot görünümündeki düzeneği hazırladım. Adını Robot Geo koyduk. Robot Geo’ya bilgileri önceden yüklüyorum. Ders sırasında soru sorulup, uzaktan kumanda ile önceden programlanan tuşlara basınca Robot Geo, robot sesi formatında cevap veriyor. Öğrenciler bu yöntemde dersleri ilgiyle, sıkılmadan takip ediyor. Bu şekilde 30-35 dakika kesintisiz ders işleyebiliyoruz."
Boyat, hazırladığı düzenekte uzaktan kumanda, mp3, analog saat, dijital saat ve sıcaklık göstergesi, pergel, gönye, iletki, cetvel gibi donanımların da yer aldığını anlattı.
Öğrencilerin de söz konusu yöntemle derslerin işlenmesinden memnun olduğunu dile getiren Boyat, "Çocuklar Robot Geo’yu sevdiklerini, derslerin nasıl geçtiğini anlamadıklarını belirtiyor. Yani amacımıza ulaştığımızı söyleyebilirim. Destek bulursam, gelecekte daha gelişmiş birdüzenek hazırlamak istiyorum" dedi.
milliyet