Öğrencilere kurt saldırısına karşı silahlı koruma

Hakkari'de gece inen kurt sürüsü halkta paniğe neden olunca ilköğretim öğrencileri 2 kilometre uzaktaki okula silahlı korucular eşliğinde gitmeye başladı

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Yeşilışık Köyü'ne önceki gece inen kurt sürüsü halkta paniğe neden oldu. Özellikle çocukların dışarı çıkmasına izin vermeyen köylüler, öğrencilerini de okula silahlı korucular eşliğinde gönderiyor. Köylerinde okul olmayan 30 öğrenci 2 kilometre uzaklıktaki Alacak Mezrası'na korku içinde gidip geliyor. Çocukları okula bırakan korucular daha sonra kurtların geldiği ve kar kalınlığının yer yer 2 metreye ulaştığı Kandil Dağı eteklerinde köylülerle birlikte kurt izi sürüyor. Korucular, zaman zaman havaya ateş edip kurtları köyden uzaklaştırmaya çalışırken, köylüler de dışarda yem verdikleri koyunlarının önünde akşama kadar nöbet tutmak zorunda kalıyor.
Çetin kış şartlarının yaşandığı Hakkari ve Yüksekova İlçesi'nde aç kalan kurtlar yiyecek bulabilmek için yerleşim birimlerine indi. Önceki gün Yüksekova'ya 30 kilometre uzaklıktaki, Kandil Dağı'nın eteğinde bulunan Yeşilışık Köyü'ne inen kurt sürüsü paniğe neden olurken, köylüler sabahın erken saatlerinde silahlanarak kurtların geldiği Kandil Dağı eteğinde operasyon başlattı. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu dağlarda kurt izinden giden silahlı korucular, zaman zaman havaya ateş ederek kurt sürüsünü aradı. Köylüler , köyün arkasında otlanan koyunları da kurtların saldırısından korumak için sabahtan akşama kadar nöbet tutuyor.

ÖĞRENCİLER SİLAHLI KORUMAYLA OKULA GİDİYOR
Yeşilışık Köyü ve mezra mahallesinde okul olmadığı için 2 kilometre uzaklıkta bulunan Alacak Mezrası'nda okula giden 30 öğrenci, kurt korkusu nedeniyle her gün 5 silahlı korucu tarafından okula getirilip götürülüyor. Köylerinde okul olmadığı için her gün 2 kilometre yürümek zorunda kaldıklarını belirten öğrenciler, “Köyümüze bir okul yapılmasını istiyoruz. Kurt korkusundan her gün silah eşliğinde okula gidip geliyoruz” dedi.
Öğrencilere eşlik eden silahlı korucular ise, “Köyümüze inen kurt sürüsü nedeniyle bizler bir yandan hayvanların otlatıldığı yerde nöbet tutuyoruz, diğer yandan da okula her gün yaya gelip giden öğrencileri silahlarla koruyoruz. Yetkililerin bizlere yardımcı olmasını istiyoruz" diye konuştu.(dha)





radikal

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri