Öğrencilere burs müjdesi

Hükumet Sözcüsü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ÖSYM'nin yeni adının Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi olarak değiştirildiğini söyledi.

Çiçek, "Kuruma güvenin yeniden kazandırılması için, teknik ve idari olarak alınması gereken ne önlem varsa alınacak. ÖSYM'ye güvenin yeniden kazandırılmasını istiyoruz" dedi. Bakanlar Kurulu sonrası Başbakanlık Merkez Bina'da açıklama yapan Çiçek, Barış ve Demokrasi Partisi'nin ortaya attığı 'iki dil tartışmasına ilişkin, sorumluluk sahibi olanların buna uygun davranması gerektiğini belirtti. Başbakanın ve Cumhurbaşkanının bu konuda defalarca açıklama yaptığını kaydeden Çiçek, "Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az." dedi. Sürekli gündemde tutulan Ermeni Tasarısı'nın Türkiye'yi rahatsız ettiğini kaydeden Çiçek, "Tasarının tepemizde bir işkence aracı olarak kullanılması doğru değil." değerlendirmesini yaptı. Askeri ceza mevzuatıyla ilgili düzenleme yapıldığını dile getiren Çiçek, bunun Yüksek Askeri Şura ile ilgili olmadığını Anayasa değişikliği çerçevesinde olduğunu dile getirdi.

Çiçek ayrıca 2011'de öğrenci burs ve kredilerinin artırılacağını söyledi. Çiçek bu konuda bir rakam vermedi ancak öğrenim kredisinin 240 TL olması bekleniyor.
takvim

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri