Öğrencilerden AKP'li Kuzu'ya protesto

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, konuşmacı olarak katıldığı Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki 'İnsan Hakları ve Demokrasi' konulu panelde protesto edildi.

Protestocu öğrenciler, yaka paça salondan çıkartıldı.


Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 'İnsan Hakları ve Demokrasi' konulu panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Gazeteci Amberin Zaman, Denizli Belediye Başkanı AK Partili Nihat Zeybekci ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektör Vekili İnan Özer katıldı.

Milletvekili Kuzu, isminin okunmasının ardından kürsüye gelirken, izleyiciler arasındaki 30 kişilik bir öğrenci grubu, 'Burada Cumhuriyet düşmanlarının yeri yok' diye bağırarak, protestoda bulundu. Gruba polis müdahale edince, salondaki diğer öğrenciler de protestoya destek verdi. Bunun üzerine polis ve özel güvenlik görevlileri, protestocu öğrencilerin ağızlarını kapatarak yaka paça salondan çıkarttı.

Protestolar karşısında şaşıran Milletvekili Kuzu, herhangi bir tepki vermedi. Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İnan Özer, araya girerek öğrencileri sakin olmaları konusunda uyarıp, “Protestonuzu yaptınız artık çıkabilirsiniz” diyerek salonu terketmelerini istedi. Bunun üzerine protestocu grup salonu boşalttı. Öğrenciler protestolarını salonun dışında da sürdürüp, “Cmuhuriyet değil AKP yıkılacak” diye slogan attı. İnsan Hakları ve Demokrasi diye panel yapıldığını ancak fikrini söyleyen öğrenciler yaka paça salondan atıldığını belirten grup, daha sonra dağıldı. Ancak, grup bir süre sonra tekrar toplanarak, panele konuşmacı olarak katılanların ve protokoldekiledin otomobillerinin önünü kesip eylemlerine devam etti.

Bu arada, salondan çıkan öğrencilerin yerine içeri girmek isteyen bir başka gruba güvenlik görevlilerin izin vermemesi üzerine ise tekrar arbede çıktı. Öğrenciler içeri alınmazken, panel kaldığı yerden devam etti.

PANEL ÇIKIŞINDA TEKRAR PROTESTO EDİLDİ

Denizli Belediyesi Kent Meclisi tarafından Pamukkale Üniversitesi'nde düzenlenen 'İnsan hakları' konulu panelde, bir grup üniversite öğrencisinin protesto ettiği TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, panel çıkışında bir kez daha protesto edildi.

Panelin düzenlendiği binanın önünde toplanan öğrenciler, Kuzu'nun makam araçlarının önünü kapatarak geçişlerine izin vermedi. Örgencilerle güvenlik görevlileri arasında yaşanan arbede, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İnan Özer'in araya girmesiyle yatıştı. Ardından, Kuzu ve beraberindekiler binadan ayrıldı.

hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri