Öğrenciler Harçlıklarıyla kurban aldılar

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde, ilköğretim öğrencileri, bir ay önce okul girişine koydukları kumbarada biriktirdikleri parayla fakir aileye kurban aldı.

Yakamoz Anadolu İlköğretim Okulu öğrencileri, bir ay önce okul girişine koydukları kumbarada harçlıklarını biriktirdi.

Öğrenciler, biriken 265 YTL ile okul müdürlerinin öncülüğünde, yoksul aileye kurban aldı.

Okul meclisi başkanı Ömer Samet Bişkin, 3 yıldır bu uygulamayı yaptıklarını belirterek, ''Bu yıl 265 YTL topladık. Fakir aileyi müdire hanım tespit etti, kurbanı aldık. İhtiyaç sahibi çocuklu bir aileye öğrencilerimizle birlikte teslim etmekten mutluyuz. Bu uygulamayı yapmaya devam edeceğiz'' dedi.

Okul Müdürü Büşra Usluadam da öğrencilerini tebrik ederek, ''Küçük yaşlarda başlayan yardımlaşma duygusu ömür boyu devam ettirilir. Bütün öğrencilerimizle ve öğretmenlerimizle hep beraber topladığımız yardımlarla kurban aldık. Kurbanlığımız aileye okulda teslim edildi. Öğrencilerimin hepsini bu örnek davranışından dolayı kutluyorum'' dedi.

Kurban hediye edilen Ayşe Evirgen ise okul yöneticileri ve öğrencilerine teşekkür ederek, şöyle konuştu:

''Ben 3 çocukluyum, iki defa evlendim. 3 çocuğumla yalnız yaşıyorum. Şimdi ölen babamın maaşıyla yani 142 YTL ile geçinmeye çalışıyoruz. Bu kurban için küçük öğrencilerin hepsine teşekkür ediyorum. Allah onlara zihin açıklığı versin. Kaç yıldır ben de çocuklarım da kurban görmüyorduk. Bu bizim için gerçekten farklı bir bayram olacak. Şükürler olsun. Okulun öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederim.''
Star

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KAMU PERSONELİ Haberleri