Öğrenciler doğal afetlere hazırlanacak

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), öğretmenlerin, doğal afetlere doğrudan maruz kalmamış öğrencilerin afetler hakkında duyarlılığı ve farkındalığını artırmalarına yardımcı olacak ''online ders planları'' hazırlamaya başladı.

Öğretmenlere yönelik sürdürülebilir projeler geliştirilmesini amaçlayan ÖRAV Genel Müdürü Kayhan Karlı, yaptığı yazılı açıklamada, vakıf, doğal afetlere doğrudan maruz kalmamış öğrencilerin afetler hakkında duyarlılığı ve farkındalığını artırmalarına yardımcı olmak için öğretmenlerin ilköğretim 4. ve 5. sınıflarda kullanabileceği ilk ders planını ürettiğini bildirdi.

Öğretmenlerin, 2 ders saati süreli olan plana, ''http://orav.org.tr/files/2098/ders_plani.pdf'' linkinden ulaşabileceğini belirten Karlı, Van depremi sonrasında ürettikleri ders planıyla, özellikle afetleri yaşamamış öğrenciler için öğrenme tasarımları oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Karlı, öğrencilerin, milletçe yaraları sarılmaya çalışılan deprem hakkında farkındalığına katkıda bulunarak, doğal afetlerle ilgili bilinci artırmayı amaçladıklarını belirterek, şöyle devam etti:

''Planın, özellikle afete doğrudan maruz kalmamış öğrencilerin olduğu okullarda uygulanmasını öneriyoruz. Yaklaşmakta olan Öğretmenler Günü'nde, tüm öğretmenleri, planımızı diğer öğretmenlerle paylaşmaya ve uygulamada yaşadığı deneyimleri, ÖRAV'a iletmeye çağırıyoruz. Paylaşılan deneyimler, sonraki çalışmalarımızda daha geniş katkılı eğitim tasarımları oluşturmamıza yardımcı olacak.

Öğretmenlerin ve toplumda eğitim sorumluluğunu üstlenen kişilerin mesleki ve kişisel gelişimine katkıda bulunmak için ulusal ve uluslararası işbirliklerini destekliyoruz. Teknolojinin olanaklarından maksimum düzeyde yararlanıyoruz. Araştırmalar yaparak, öğretmenleri de bilimsel araştırmalara teşvik edici programlar düzenliyoruz. Bu vesileyle tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz.''

ÖRAV

Garanti Bankası'nın öğretmenlere yönelik sürdürülebilir projeler geliştirmek amacıyla kurduğu ÖRAV, hayata geçirdiği projelerle, bugüne kadar toplam 60 binden fazla öğretmene ulaştı. ÖRAV, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliğiyle yürüttüğü ''Öğretmenin Sınırı Yok'' projesi kapsamında, 68 ilde, bin 781 okulda, 47 bin 312 öğretmene eğitim verdi. Vakıf, ''21. Yüzyılın Okulu ve Öğrenme'' konferanslarıyla, bugüne kadar il ve ilçeler dahil 20 merkezde 10 binden fazla okul yöneticisi ve eğitimciye seslendi. Eğitim Yöneticisi Geliştirme Programı (EYGEP) kapsamında ise, 4 ilde 240 eğitimciye ulaştı.

ÖRAV'ın ilk projesi olan ''Öğretmenin Sınırı Yok'' ile Türkiye'de düşünen, sorgulayan ve araştıran bir eğitim modelinin uygulanmasına katkıda bulunmak amaçlanıyor. 2009 yılında başlanan projede, ''İletişim Becerileri'', ''Sınıf Yönetimi'', ''Ölçme ve Değerlendirme'' konularını kapsayan 2,5 günlük eğitim veriliyor. Öğretmenler, ücretsiz sunulan eğitimlere gönüllü olarak katılıyor.

SABAH

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri