Öğrenciler canlı yayın bastı

Ekonomisi iflas eden Yunanistan'da sosyal karmaşa büyüyor. Hükümetin yüksek eğitime getirmek istediği değişiklikleri protesto eden öğrenciler devlet televizyonu Net TV'de canlı yayını bastı

Hükümeti meydanlarda protesto eden Yunan öğrenciler bu kez Devlet Radyo Televizyonu NET TV'yi bastı. Haberlerin başlamasıyla birlikte öğrenciler ellerinde 'suskunluk duvarını yıkıyoruz', 'öğrencilerin zaferi, tüm toplumun zaferi' yazılı pankartla stüdyoya girerek sunucunun arkasına sıralandı. Yüksek eğitime getirmek istediği değişiklikleri protesto eden bir grup öğrencinin baskını üzerine canlı yayın kesildi ve televizyon reklama girdi. Sert ekonomik önlemlere karşı çıkan kamu çalışanlarının grev eylemleri sürerken toplu taşımacılık araçları da dün trafiğe çıkmadı. Taksi sürücüleri ise 48 saatlik kontak kapama eylemi yapacaklarını ilan ederken gümrük memurları da 24 saatlik grev eylemine başlayacaklarını belirtti.

EMLAK VERGİSİ KRİZİ
Bu arada protestolar sürerken Yunan parlamentosunda ev sahiplerine konan 'olağanüstü emlak vergisi' ile ilgili yasa tasarısının oylaması yapılacak. Yunan hükümetinin ekonomik önlemlerinden rahatsız olan hükümet partisi sosyalist PASOK milletvekillerinden bazılarının 'ret oy' verebileceğinden endişe duyuluyor.

Tüm Avrupa'ya zarar verebilir
JP Morgan Başekonomisti Bruce Kasman, Yunanistan'ın borçlarını ödeyemez durumda olduğunu ve Avrupa'nın tamamına zarar verecek bir bunalıma doğru gittiğini söyledi. Kasman, "Avrupa Birliği'nin bununla başa çıkması gerekli" diye konuştu. Almanya Başbakanı Angela Merkel ise, Yunanistan'ın temerrüde düşmesine izin vermenin Euro Bölgesi'nde yatırımcı güvenini yok edeceğini söyledi.

Venizelos 8 milyar euroyu kaptı
YUNAN Ekonomi Bakanı Evangelos Venizelos, IMF Başkanı ile görüştü ve 8 milyar euroluk yardım paketini garantiledi. Bu arada IMF ve AB yetkililerinin AB'nin kurtarma fonunun büyüklüğünü 2 trilyon euroya çıkaracak yeni bir plan üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

 Sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri