Öğrenciler Ankara'nın farkında olacak

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, Gazi Üniversitesi işbirliğiyle, Ankara hakkında farkındalık sağlamak amacıyla yürüteceği “Öğrencilerde Turizm Bilincini Oluşturmak Projesi”nin protokolü imzalandı.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Aypek, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan'ın katılımıyla Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesinde düzenlenen törende, turizmin önemine değinerek, dünya kenti Ankara'nın turizm  pastasından daha fazla pay almasını istediklerini söyledi.

 

Yüksel, şunları belirtti: “Dünya Turizm Örgütü'nün Türkiye hakkındaki rakamlarını tepetaklak ettik. 2010 yılında 17 milyon turisti ağırlayacağını söyleyen Türkiye, çok akıllı bir çalışmayla 2004 yılında bu rakamları yakaladı. Birisine 'Kardeşim sen niye Ankara'yı tanımıyorsun' demek için önce o kentte yaşayanların Ankara'yı tanıması gerekiyor. Ufak bir hareket, Ankara'yı farklı noktalara götürecek.”

 

İl Milli Eğitim Müdürü Aydoğan da proje kapsamında müdürlüğe bağlı okullarda görev yapan 80 öğretmene, Gazi Üniversitesi öğretim üyelerince turizmle ilgili eğitim verileceğini, bu seminerlerin ardından da öğretmenlerin öğrencilerine eğitimler vererek yaşadıkları kent hakkında farkındalık  yaratmalarının hedeflendiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri