Öğrenci otobüsü köprüden uçtu

ESKİŞEHİR'in Sivrihisar İlçesi'ne bağlı Kaymaz Beldesi'nde lise öğrencilerini Çanakkale gezisinden Sivas'a götüren otobüs, araç üst geçiş köprüsünden alt yola düştü. Yaklaşık 8 metre yükseklikten tekerleri üzerine düşen otobüste 32 kişi yaralandı.

Kaza saat 03.00 sıralarında Eskişehir- Ankara karayolunun 55'inci kilometresindeki Kaymaz Beldesi'nde meydana geldi. Sivas'taki Selçuk Anadolu Lisesi öğrencilerini gezi amacıyla Çanakkale'ye götürdükten sonra Sivas'a dönen Halil Kütük yönetimindeki 'Sivas Tur' 34 ZH 6836 plakalı otobüs, Kaymaz Beldesi'nde araç üst geçiş köprüsünden alt yola düştü. Şoförün yol sanarak köprü kenarından yaklaşık 8 metre aşağıya tekerlekleri üzerine düşen otobüs alt yoldaki bariyerlere çarparak durdu.

Kazada otobüs şoförü, muavin, öğretmen ve öğrencilerden 32 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılardan durumları ağır olan 4 kişi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'ne, 11'i Eskişehir Devlet, 8'i Yunus Emre Devlet ve 9 kişi de Sivrihisar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Jandarma yetkilileri kazayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi. Eskişehir ve Sivrihisar'daki devlet hastanelerine kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Bir Emniyet yetkilisi, “Otobüs bariyere çarpmasay, alt yolun beton duvarına bindirirdi. Bu da bir faciaya neden olurdu” dedi.
hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri