Öğrenci Kredi Kartları

Günümüzde kredi kartları birçok insanın vazgeçilmezi haline gelmiş durumda. Tek değil birçok bankanın kredi kartları cüzdanlarda yerini almış bulunuyor. Kredi kartı borçları konusunda da ülkemiz biraz dertli, borçlar konusunda birikmeler var.

Öğrenci Kredi Kartları

Günümüzde kredi kartları birçok insanın vazgeçilmezi haline gelmiş durumda. Tek değil birçok bankanın kredi kartları cüzdanlarda yerini almış bulunuyor. Kredi kartı borçları konusunda da ülkemiz biraz dertli, borçlar konusunda birikmeler var. Ödemeler konusunda bankalar pek çok seçenek sunmakta ve borçlu vatandaşlara yapılandırmalarla yardımcı olmaya çalışmakta. Kredi kartı kullanıcıları nakit paraları olmadığı zaman sık sık kredi kartına başvuruyor. Mağazalarda yapılan alışverişlerde kredi kartlarına taksit imkanlarıyla müşterilerin yüzünü güldürüyor. Aynı zamanda kredi kartı internet alışverişlerinin vazgeçilmezi halini aldı. Birçok internet sitesi alışverişleri için kredi kartını kullanıyor. Bu müşteriler içerisinde tabii ki öğrencilerde bulunuyor. (Bkz: Öğrencilere kredi veren bankalar)

Öğrencilik insan hayatının uzun bir dönemini kapsıyor. Özellikle üniversite yıllarında öğrencilerin maddi destek ihtiyaçları bir hayli artıyor. Büyüdükçe masraflar da katlanıyor. Üniversite için ailesinin yanından ayrılan öğrenciler maddi bir desteğe ihtiyaç duyuyor. Üniversitede okul harç ve okul masrafları oldukça yüklü miktarda. Okulun olduğu ile göre değişiklik gösterse de üniversitelerin harç paraları, kitap ücretleri, ders notları, arkadaş ortamları derken harcama listeleri uzadıkça uzuyor. Part time işlerle geçinmeye çalışan öğrenciler ders ve iş yoğunluğunda harcanıp gidiyorlar. 

İster ailesinin yanında isterse İl dışında kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan öğrencilerin imdadına bankalar yetişiyor. Düşük faizli öğrenci kredi kartıyla öğrenciler rahat bir nefes alıyor. Üstelik bu kredi kartları birçok mağaza mekânda öğrencilerin yüzünü güldürüyor.
 

Öğrenci Kredi Kartlarının Avantajları


Çok yüksek limitli olmayan bu kredi kartları sayesinde öğrenciler rahatça harcama yapabiliyor. Daha sonra kredi kartı ekstresi geldiğinde sorun yaşamıyorlar. Limitteki sınırları da kendileri belirliyor. Geri ödemelerde iste öyle diğer kredi kartları gibi yüksek faizlerle karşılaşmıyorlar. Oldukça düşük faizler sayesinde geri ödemeler çok rahat yapılabiliyor. 

Öğrenci kredi kartları özellikle öğrencilerin sıklıkla uğradıkları mekanlarda öğrencilere oldukça avantajlı fırsatlar sunuyor. Yapılan alışverişlerde indirim fırsatlarının yanı sıra alışveriş sonrası biriken puanlar sayesinde bolca harcama yapma fırsatı sunuyor.  Öğrenci kredi kartlarının yıllık aidatı da normal kartlara göre daha uygun ve öğrencilerin bütçelerini sarsmıyor. Bu sayede öğrenciler öğrenci kredi kartlarını gönül rahatlığıyla kullanabiliyor.

Kaynak: https://kredi7.com/inceleme-ogrenciler-icin-en-iyi-kredi-karti/

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri