Öğrenci, Bakan Şahin'i fena terletti

Üniversite öğrencisi bu sorularla Adalet Bakanı Şahin'i köşeye sıkıştırdı.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon ile yaptığı açıklamanın ardından bir üniversite öğrencisinin soruları karşısında zor anlar yaşadı.

Serdar Sarmusak adlı öğrenci, zor sorularına aldığı cevaplardan bir türlü memnun olmadı...

İşte o diyalog:

ÖĞRENCİ: Ergenekon'da önce askerler şimdi de öğretim üyeleri gözaltına alınıyor. Biz bu ülkede askerlere ve eğitimcilere güvenemeyeceksek kime güveneceğiz? Onlar şu an vatan haini gözüyle gözüküyor?

BAKAN ŞAHİN: Yargı organlarımız bir takım iddialara bağlı olarak işlemler yapıyorlar. Her kurumun içerisinde zaman zaman hatalı davrananlar olabilir. Ama bir kişinin hatalı davranması o kurumu kapsamaz. Silahlı kuvvetlerimiz bizim milletimizin göz bebeğidir. Milletimizin bir parçasıdır.

ÖĞRENCİ: Ben 20 yaşında bir Türk genciyim. Askerler ve eğitimciler vatan haini diye gösteriliyor?

BAKAN ŞAHİN: Yargılama bitmemiştir. Yargılama biter ona göre konuşuruz.

ÖĞRENCİ: Deniz Feneri Davası'nda basın yasağı geldi. Ergenekon'da neden gelmedi?

BAKAN ŞAHİN: Onun kararını savcılarımız hakimlerimiz veriyor.

Serdar Sarmusak daha sonra gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

"Önceden bir hazırlık yapmadım. Benim vicdanım bu soruyu sormak istedi ve ben de sordum. Ama kaçamak cevap verdi. Adalet Bakanı olarak yetkim yok dese de mutlaka bir yetkisi vardır.

Ergenekon terör örgütü değildir. Bunu AKP'nin çıkardığı bir şey diye düşünüyorum.

Deniz Feneri davasıyla ilgili bilgi alamadık. Alman makamları asıl suçlular Türkiye'de diyor. Deniz Baykal dosyayı buraya getiriyor. Ama burada ne yapılıyor bilmiyoruz. AKP hükümetinden sonra savcılara güvenmemeye başladım. Ben 20 yaşında bir Türk genci olarak bu ülkenin savcılarına güvenmemeye başladım."

BAKAN'DAN ERGENEKON AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon soruşturması ile ilgili gazetecilerin sorularını "yanıtsız" bıraktı. "Türkiye bir hukuk devletidir. Kuvvetler ayrılığı esastır" diyen Şahin, "Dava bağımsız ve tarafsız bir yargı tarafından yürütülüyor. Lütfen bu konuda Adalet Bakanı'na bakmayın" ifadesini kullandı.

Gazetecilerin ısrarlı sorularına karşılık Adalet Bakanı, "Adalet Bakanı'nın yargı organlarına talimat verme görevi yoktur. Dava açmak, soruşturmayı yürütmek yargı organlarının işidir. Adalet Bakanı'na bakarak değerlendirme yaparsanız, benim yargıya müdahale etmem gerektiğini ima etmiş olursunuz ki bu da sizin için talihsizlik olur" dedi.

"Yüksek yargı darbe girişimini ve darbe girişiminde bulunanları yargılar" diyen Bakan Şahin, "Herkes bu İttihat Terakkici düşünceyi geride bıraksın. Yargı bağımsız ve tarafsızdır. Hatalı bir karar verilirse bunu düzeltecek olan yine yüksek yargı organlarıdır. Yasama ve yürütme, bakanlarına yargı kararlarını müdahaleyi yasalar yasaklamıştır" diye konuştu.

Burs sorusu: "Bana bunlarla gelmeyin!"

Gözaltılarla ilgili bir soru üzerine Bakan Şahin, "Gözaltına alınan isimleri basından öğreniyorum. Sizden malumatım oluyor. Bunun böyle olması da kuvvetler ayrılığının gereğidir" dedi.

Ergenekon soruşturmasının 12. dalgasında gözaltına alınan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) yöneticilerinin gözaltına alınması ve onbinlerce öğrenciye burs verilememesi ihtimaliyle ilgili soruya, "Bana böyle özel konuları getirmeyin. Ben bilemem efendim onu. Vakıf faaliyete devam ediyordur" demekle yetindi.

Soruşturma kapsamında "Ergenekon terör örgütü" ifadesinin kullanımı yakal iken, aramalarda "terör örgütü" ifadesinin kullanılmasının çelişkili olup olmadığı sorusuna ise Bakan Şahin, "Ben yargı mensuplarımızın uygulamalarıyla ilgili görevlerini düzeltmekle haiz değilim. Ama, böyle bir iddia gelirse yasalar çerçevesinde inceletirim" dedi.

http://www.haber3.com/news_detail.php?id=466392

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri