ÖĞETMENLERİMİZİN MAAŞI 3 BİN TL'YE ÇIKARILMALIDIR!

Sendika genel merkezinde gündeme ilişkin konulara dönük basın toplantısı düzenleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı şunları söyledi;

DANIŞTAY KARARI DOĞRU DEĞİL
 
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' ile ilgili genelgesine yürütmeyi durdurma kararı veren Danıştay’ın bu kararı, 19 Mayıs kutlamalarını stadyumlara hapsetmiş ve adeta stadyumlara sıkıştırmıştır. Bu ülkede yaşayan herkes bayramlarımızı coşkuyla kutlama hakkına sahiptir ama bu kutlama ile ilgili süreçleri belirleme hakkı da Danıştay’ın değil, Milli Eğitim Bakanlığı’nındır.
 
Atatürk’ün gençlere hediye ettiği 19 Mayıs Bayramının modası geçmiş kutlanış şeklinin değiştirilmesi, içerik ve ruh yönü eksik militarist geçit törenlerinden vazgeçilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Törenler için aylarca yağmur, çamur altında milimetrik şekilde hizaya sokulmaya çalışılan, derslerden geri bırakılan, ailelere kıyafet parası külfeti oluşturan bu anlayış gençler için bayram değil ancak eziyet olabilir. Bayram ve törenlerde şekil yerine öze, hamaset yerine işin ruhuna hitap eden çağdaş ve sivil kutlamaların yapılmasını istiyoruz. Bayramlar bürokrat ve kamu görevlileriyle doldurulmuş statlar yerine okullara, cadde ve sokaklara inmeli halkla iç içe kutlanmalıdır. Öğrencilerimiz resmî tören ve bayramlarda tören kıtası olarak kullanılmak da istemiyor. Öğrencilerin ‘asker’ gibi davranmaya zorlanması pedagojiye ve çocuk gelişimine uygun değildir.
 
ASKERİ OKULLAR HALEN NİYE YASAK?
İmam Hatipliler Kara, Deniz ve Hava Harp Okulları'na müracaat dahi edemiyor. Devlet tarafından açılan, müfredatı hazırlanan, öğretmeni atanan, devletin müfettişleri tarafından denetlenen imam hatip liselerine dönük dışlamayı kabul etmiyoruz. Başbakan Sayın Erdoğan’ı göreve çağırıyor, geçen yıl Polis akademilerinden kaldırıldığı gibi, Askeri okullardan da imam hatip liselilere dönük dışlama ve ayrımcılığa biran önce son verilmesini istiyoruz. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer’den herkesin, tüm gençlerimizin, imam hatip liselilerin de hayallerini gerçekleştirebileceği özgür, eşitlikçi ve demokratik bir eğitim sistemini kuracak yeni reformlar yapmaya davet ediyoruz.
 
28 ŞUBAT MAĞDURU ÖĞRETMENLER CEVAP BEKLİYOR
28 Şubat döneminde binlerce kamu görevlisinin ve öğretmenin görevlerinden atıldığını yahut istifaya zorlandığını tekrar hatırlatmak istiyoruz. 2006 yılında çıkarılan bir kanunla bazı öğretmenler geri döndü. Ancak özlük hakları verilmeği gibi geriye dönük ödeme yapmaları istendi. 28 Şubat dönemi başta olmak üzere, darbelerin ve darbecilerin baskı ve zulmüne uğramış öğretmenlerin ve kamu çalışanlarının açıkta geçirdikleri sürelere dönük hak kayıplarının, devlet tarafından telafi edilmesini ve sosyal güvenlik yükümlülüklerinin devlet tarafından ödenmesini istiyoruz. Yasal düzenlemeler tüm mağdurları kapsamalıdır. Devletin hem sosyal güvenlik yükümlülüğünü hem de özür borcunu yerine getirmesi gerekiyor. 
 
EĞİTİMCİLER GEÇİNEMİYOR
Fatih Projesi, 4+4+4 reformu gibi önemli reformlar başta olmak üzere eğitim sisteminde yapılan hiçbir düzenleme eğitim çalışanlarının proaktif desteği olmadan başarı getiremez. Okullarımızda, üniversitelerimizde ve Kredi Yurtlarda eğitim hizmetleri iş kolunda, akademik, genel idari hizmetler, yardımcı hizmetler ve teknik hizmetler sınıfında görev yapan hizmetli, kaloriferci, bahçıvan, şoför, güvenlik görevlisi, aşçı, bekçi, teknisyen, tekniker, sayman gibi kadrolardaki tüm eğitim çalışanlarının sorunlarının çözülmesini ve ücretlerinin iyileştirilmesini istiyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den eğitim çalışanları için daha fazla fedakârlık ve ellerinden gelenden daha fazlasını yapmalarını istiyoruz. Öğretmenlerimizin maaşı en az 3 bin TL’ye çıkarılmalıdır. Ortalama 1770 lira maaş alan öğretmenlerimiz aldıkları ücretlerle zorunlu ve vazgeçilmez ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanmaktadırlar.
 
D. Eğitimciler Sendikası 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri