ÖĞDER Erzurum: Milletin Gerçek Kurtuluşu Milli Eğitimle Olur

ÖĞDER Erzurum: Milletin Gerçek Kurtuluşu Milli Eğitimle Olur

 

Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 95  ve İstiklal Marşımızın Meclisimizde kabul edilişinin 92. münasebetiyle ÖĞDER olarak yayınladığımız basın bildirisidir.

Bundan 100 yıl önce savaştan bitap düşmüş, gençleri savaşta şehir düşmüş  milletimizin İşgalci Ruslara ve oyuncağı olan Ermenilere karşı Doğuda ortaya  koyduğu azim ve mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Bu mücadelede vatanı, dini ve mukaddesatı için  şehit düşen, fedakarlık yapan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ancak bu tarihi olaylardan dersler çıkarmazsak anmamız bir şey ifade etmez.

Dün devletinin en zor zamanında cepheye oğlunu gönderen Fatmalar, kucağındaki çocuğuyla cepheye koşan Nene Hatunlar bölgenin büyük komutanı Kazım Karabekirler o gün görevlerini layıkıyla yapıp fedakarlıklarını gösterirken bu gün bizler ne yapmalıyız? Bizler hangi fedakarlıkları göstermeli ve neleri başarmalıyız.Neleri doğru yapıyor nerelerde yanlış yapıyoruz bu görmek ve düşünmek zorundayız.

ÖĞDER olarak diyoruz ki milletimizin ihyası gençliğin eğitimi ve terbiyesi ile mümkündür. Dün gençlerimizi silahla şehit eden emperyalist devletler aracıları vasıtasıyla bu gün gençliğimizi maneviyatını bozarak, din ve namus ve vatan  mefhumlarını zayıflatarak, ulvi ideallerden uzaklaştırarak imha etmeye çalışıyorlar. Bu sadece bizde değil tüm İslam dünyasında devam ettiriliyor. Bu konu ile ilgili Proje hazırlayıp yürüten Amerikan ve İngiliz Ting tank(düşünce) kuruluşları var.

Özellikle televizyonda izlettirilen filim ve diziler, internetteki zararlı içerikli sayfalar  Ermenilerin kurşunlarından daha çok etkili oluyor. Dış güçlerin bu tip programları ve filimleri finanse ettiklerini düşünüyoruz. Maneviyatsız , ruhsuz, hedefsiz kısacası kimliksiz gençlik oluşturmak adına  tüm güçleriyle çalışanlara karşı eğitimin millileştirilmesi, okullarda ahlak ve maneviyat hamlesinin başlatılması, gençliğin ahlak ve maneviyatını yok eden filim ve dizilerin yayından kaldırılması, gençliğe milli ve  manevi duygular aşılayacak programların TRT tarafından yapılmasını, bu duyguları yaşayan öğretmenlerin yetişmesi için Eğitim  ve İlahiyat fakültelerinin müfredat ve amaçlarının gözden geçirilmesi gerekir. Gençliği doğru yönlendirecek, maneviyatı güçlü öğretmenler yetiştirmekle, gençliğe sahip çıkmakla   gerçek  kurtuluş olabilir. Bu gün bu işlevi bu fakülteler ortaya koyabiliyor mu diye herkese soruyoruz.

Devletin 12 yıl boyunca okuttuğu genç annesini hunharca öldürebiliyorsa, devletine milletine zararlı birçok davranışın içine girebiliyorsa, devletin eğitimini gözden geçirmesi zorunludur.

Yıllardır din düşmanlığını kendisine vazife sayıp sayısız projeler yürütenleri, batıya oyuncak olup gençliğin imanını çalıp ruhsuzlaştıranlar bu gerçekleri görünce  ne kadar yanlış yaptıklarını anlıyorlardır. Çünkü bu gün onların çocukları da kendilerine isyan ediyorlar.

ÖĞDER olarak diyoruz ki milletin kurtuluşu ancak Milli bir eğitimle olur. Bunu da oluşturacak olan Milli Eğitim Bakanlığıdır. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı da Avrupa birliği projelerini esas alıp programlar yaptığı için bu dediklerimizi yapmaktan şimdilik uzak görünüyor.

Bu güne kadar Avrupa’dan gelen projelerin hiçbirisi tutmadı. Avrupa’yı örnek alın ama Avrupa’daki projelerin kopyasını bizde uygulama yanlışından dönülsün diyoruz. Milletin ihtiyaçlarına cevap verecek, gençliği Milli ve manevi duygularla yetiştirecek, gençliğe büyük idealler kazandıracak, Büyük Türkiye’nin kurulmasını sağlayacak, yeni Mehmet Akifler yetiştirecek Milli bir program başlatılsın. Bu konuda ÖĞDER olarak devletimize yardımcı olmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

İşte gerçek kurtuluş o gün olacaktır. Tarihimizden örnek almak o zaman gerçekleşmiş olacaktır. Yoksa Kurtuluş balolarında bu ruhu yaşamak ve ortaya koymak mümkün olmayacaktır.

ABDULLAH İKİNCİ

ÖĞDER ERZURUM ŞUBE BAŞKANI

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri