ÖĞDER 5.Kısa Film Senaryo Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

ÖĞDER (Şuurlu Öğretmenler Derneği) tarafından düzenlenen ‘Eğitim ve Barış’ temalı 5.Kısa Film Senaryo yarışmasının ödül töreni Ankara’da yapıldı.

ÖĞDER  (Şuurlu Öğretmenler Derneği) tarafından düzenlenen ‘Eğitim ve Barış’ temalı 5.Kısa Film Senaryo yarışmasının ödül töreni Ankara’da yapıldı.

Başkent Öğretmenevi'ndeki törene Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Yoğun katılımın olduğu ödül töreninde konuşan ÖĞDER Genel Başkanı Hamdi Sürücü Sinema ve TV’deki olumsuz yayınlara karşı RTÜK’ü göreve çağırırken kendilerinin de düzenlediği bu yarışmayla güzel ve iyi örnek olacak senaryolar ortaya koymaya çalıştıklarını belirtti. Sürücü  eğitim sisteminin ve MEB müfredatının acilen değişmesi gerektiğini belirttiği konuşmasında medya aracılığıyla nesillerin ifsad edildiğini  söyledi.  Senaryo konusunda çalışmalarının devam edeceğini belirten Sürücü, ‘İnşallah bu çalışmalarımız ilerde uzun metraj filmlere ve dizilere kaynaklık eder’dedi.

Tanıtma Komisyon Başkanı Erdal Bilirde yaptığı konuşmada yarışmaya katılan eserleri kitaplaştırıp yayınladıklarını belirterek imkanları olduğunda kısa filmlere de çevireceklerini belirtti.

Yarışmada yapılan açıklamada sadece ödül alan değil finale kalan tüm eserlerin yayınlandığı belirtilerek bu alanda verilen her emeğin önemli olduğunu ve değerlendirildiği vurgulandı.

Jüri üyelerinden Bünyamin Yılmaz’da yaptığı konuşmada ‘ Rahmetli  Erbakan hocanın önderliğinde

 D-8 kurulduğunda Erbakan hocanın bir teklifi de Holywood tarzı platoların kurulmasıydı’ diyerek bir Milli Görüş teşkilatı olan ÖĞDER’in 5 yıldır sürdürdüğü bu çabayı takdir ettiğini belirterek ‘Ben bu yarışmanın 1.sinde de jüriydim. Geçen gün TRT TV filmleri projesinde bu yarışmadan ödül almış genç arkadaşlarla tanıştım.’diyerek yeni isimlerin yetişmesine vesile olan yarışmanın önemini vurguladı.

Ödül töreninde konuşan Saadet Partisi YİK üyesi Oğuzhan Asiltürk’te yapılan bu çalışmalarla TV ve sinema alanında geleceğe karınca kararınca bir yatırım yapıldığını belirterek yarışmaya katılanları ve emeği geçen herkesi tebrik etti.

Yarışmada birinciliği Ümid Yazar 'Bir İnsan İki Düş', ikinciliği Tarık Ali Azad 'Denizatı', üçüncülüğü ise Kaan Kutlu 'Bir Demet Işık' isimli eserleri ile elde etti.

Onur Sancak'ın 'Yüreğim Sende Kalsın' ve Zübeyda Töre'nin 'Eğitim ve Barış' konulu senaryoları da mansiyona layık görüldü.

Tören sonrası davetlilere iftar verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri