ÖG-DER PİKNİĞİNDE VERİLEN MESAJLAR

ŞUURLU ÖĞRETMENLER DERNEĞİ GENEL BAŞKANI İSMAİL HAKKI AKKİRAZ; “PİYASADA KABUL GÖREN İSLAM CAHİLİYE İSLAMIDIR”

ŞUURLU ÖĞRETMENLER DERNEĞİ GENEL BAŞKANI İSMAİL HAKKI AKKİRAZ;

“PİYASADA KABUL GÖREN İSLAM CAHİLİYE İSLAMIDIR”

“Dine hizmeti hobi gibi yapıyoruz”

Şuurlu Öğretmenler Derneği,  ÖĞ-DER ‘in geleneksel pikniğinde konuşan GenelBaşkan İsmail Hakkı Akkiraz , Türkiye’de zinaya, ahlaksızlığa ve alkole mani olmayan, Yahudilerle işbirliğine mani olmayan bir İslam anlayışının hakim olduğunu belirtti. Akkiraz, “Bugün piyasada kabul gören İslam cahiliye İslam’ıdır”dedi.

Şuurlu Öğretmenler Derneği,ÖĞ-DER’in 4. Geleneksel pikniği Bolu-Hayrettin-i  Tokadi’de yapıldı.  Onlarca öğretmen ve ailesinin iştirakiyle gerçekleşen piknik oldukça neşeli geçti.  Sabahın erken saatlerinde piknik alanına gelen misafirler güne sabah kahvaltısıyla başlarken,doğanın güzelliğini görme ve yaşama fırsatı buldu. Piknikte ayrıca, ÖĞ-DER ’in aylık il başkanları toplantısı da yapıldı.

Toplantıda davetlilere hitabenbir konuşma yapan Dernek Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz, cihattan yoksun bir İslam yaşantısının kişiyi cennete götüremeyeceğini söyledi. Dünya hayatının sonlu bir hayat olduğunu, sonlu bir hayatın ise, gaye olamayacağını anlatan Akkiraz, kimi insanların dünya meşgalesini ön plana çıkararak, dini mubine hizmeti ihmal ettiğini, keyfi yerinde olursa hizmet yanaştığını, islama hizmeti adeta hobi yerine koyduğunu belitti.

İslam’ın yarısının kendisi olamayacağını da söyleyen Akkiraz, “İslam bir bütündür parçalanamaz.  Onun yarısı kendisi değildir. Bu bütünü kabul etmeyen ondan faydalanamaz. Bugün ülkemizde çekilen sıkıntıların da arkasında bu vardır.  Bugün piyasada kabul gören İslam cahiliye İslam’ıdır. Bu İslam ki, Kur’an ve Sünnetle alakalıdeğildir.  Bu İslam zinaya, içki içmeye mani olmayan, Yahudilerle işbirliğine mani olmayan İslam’dır. Sadece bazı hükümleri K.Kerim’deki hükümlere benziyor ama tamamı Kur’anın aslı değil.Atadan, dededen görme bir İslam anlayışı var.” Dedi,

Din ve ahlakı,  talim ve terbiyeyi, ticareti ve iktisadı, idareyi, hukuku İslam’dan almak gerektiğini de belirten İsmail Hakkı Akkiraz,  bu ve benzeri şeyleri İslam’dan almayan toplumun Müslüman toplum olamayacağına dikkat çekti.  İslam’ın bir hayat nizamı olduğunu ve islamsız saadetin olmayacağını da anlatan Akkiraz, Hayrettin’i Tokadi Hazretlerinin debu davanın muhterem savunucularından olduğunu, onun da İslam’ı anlatmak için ta buralara kadar geldiğine değindi.

Türkiye’de yaklaşık olarak 700 bin öğretmenin olduğunu, 50 bin civarında da eğitim kurumu olduğunu söyleyen Akkiraz,” Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak bütün kurumlarda temsilcilerimizi seçmiş olmamız lazımdır. Bu temsilcilerde okullarında bizim ilke vedeğerlerimizi anlatarak derneğimize üye sayısını arttırmaları gerekmektedir.Ayrıca genel merkez olarak ta 55 ilde değil 80 küsür ilde teşkilatlanmayı tamamlamamız lazım gelmektedir.” Şeklinde konuştu.

Hayrettin’i Tokadi mevkiinde organize edilen piknikte farklı illerden gelen aileler birbirleriyle tanışma imkanı buldu. Pikniğe aileleriyle birlikte gelen çocuklarda da derneğin yetkili öğretmenleri tarafında düzenlenen yarışma ve eğlencelerden oldukça keyif aldılar. Yarışmalar sonunda ise, tüm öğrencilere hediyeler dağıtıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri