ÖĞ-DER: Eğitim Milli Görüşe Göre Yeniden İnşa Edilsin

Şuurlu Öğretmenler Derneği, ÖĞ-DER’in geleneksel pikniğinde konuşan derneğin Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz, AKP hükümetine seslendi.

Şuurlu Öğretmenler Derneği, ÖĞ-DER’in geleneksel pikniğinde konuşan derneğin Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz, AKP hükümetine seslendi. Okullarda ibadet hürriyetinin önünün açılmasını isteyen Akkiraz,”Hükümete sesleniyorum. Okullarda çocuklarımız ibadet etmek istiyor. Yöneticiler çocuklarımızın namaz kılmasını sağlayacak tedbirleri süratle ele almalıdır. İbadet hürriyeti en tabi anayasal bir hürriyet olduğu gibi ayrıca, insan haklarının da bir gereğidir” dedi.

Şuurlu Öğretmenler Derneği, ÖĞ-DER’in geleneksel pikniği bu yıl Konya’da yapıldı. Kozağaç Parkın’da düzenlenen piknikte ayrıca, derneğin olağan şube başkanları toplantısı da yapıldı. ÖĞ-DER’in şube başkanları toplantısına onlarca öğretmen eş ve çocuklarıyla katıldı.

                Sabah kahvaltısının bitiminde şube başkanları toplantısı icra edildi. Toplantının ardından öğretmenler tarafından organize edilen çeşitli yarışma ve faaliyetlerle çocuklar doyasıya eğlendi. Yarışmaya katılan çocuklara ÖĞ-DER’li yetkililer hediyeler dağıttı. Şuurlu Öğretmenler Derneği yöneticileri ve üyeleri bir yıllık eğitim öğretimin  getirdiği stres ve yorgunluğunu piknikle attı.

ÖĞ-DER’in  geleneksel pikniğinde konuşan derneğin Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz, AKP hükümetine seslendi. Okullarda ibadet hürriyetinin önünün açılmasını isteyen Akkiraz,”Hükümete sesleniyorum. Okullarda çocuklarımız ibadet etmek istiyor. Yöneticiler çocuklarımızın namaz kılmasını sağlayacak tedbirleri süratle almalıdır. İbadet hürriyeti en tabi anayasal bir hürriyet olduğu gibi, insan haklarının da bir gereğidir” dedi.

                Pikniğe iştirak eden basın mensuplarına çarpıcı açıklamalarda bulunan Akkiraz, okullarda çocuklara verilen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin İslam ile bir alakasının olmadığını da vurguladı.  Çocuklara verilen dersin batının razı olduğu bir İslam olduğunu kaydeden İsmail Hakkı Akkiraz, “Malesef sokakta görüyoruz. Genç nesillerimiz adeta küfürbaz yetişiyor. Bunu söylerken evlatlarımızı suçlamıyorum. Suçlu olan çocuklarımız değil, onların bu şekilde yetişmesine sebep olanlardır diyorum.” Dedi.

                ÖĞ-DER’in karma eğitime karşı olduğunu söyleyen ve kadının kadın gibi, erkeğin ise erkek gibi yetişmesi gerektiğini vurgulayan Akkiraz, bu bakış açısını nedeniyle genel başkan olarak kimi çevrelerce hakarete maruz kaldığını açıkladı.  Akkiraz, Karma eğitime karşı olmanın kalp bozukluğu ile, fikir ve niyet bozukluğu ile bir alakasının olmadığını, aksine insanın fıtratı gereği bu şekilde eğitim görmesi gerektiğini belirtti. İsmail Hakkı Akkiraz, bugün batının bile karma eğitimi bırakır hale geldiğine dikkat çekti.

Eğitim öğretimde radikal çözümler atılmadan Türkiye’de faydalı nesillerin yetişmesinin mümkün olmayacağını belirten İsmail Hakkı Akkiraz konuşmasının sonunda şu talepleri sıralıdı:

1.  Ülkemizde yürütülen batıcı eğitimi milli değil, gayr-i millidir. Bu eğitim anlayışından hayır gelmemiştir, gelmeyecektir. Eğitim milletimizin temel görüşü olan MİLLİ GÖRÜŞ esaslarına göre yeniden inşa edilmelidir.

2.  Okul kitapları Kur an esas alınarak yeniden hazırlanmalıdır.

3.  Karma eğitim kaldırılmalı ve kız ve erkek öğrencilerin okulları ayrılmalıdır.

4.  Eğitimin üç amacı vardır. Birincisi: Genç nesillere İslam itikadını doğru bir şekilde öğretmek, İkincisi: Aksiyon ve eylem planında Salih amel esaslarını öğretmek, yüksek ahlak ve karakter kazandırmak, Üçüncüsü: Güzellik, estetik boyutu kazandırmaktır. Eğitim sistemi bu görevi yapacak hale getirilmelidir.

5.  Okullarımızda mutlaka ibadet yerleri açılmalıdır. Uygulamalı eğitime imkân tanınmalıdır.

6.   Eğitim sistemimiz ABD ve AB vesayetinden kurtarılmalı, batı kökten reddedilmelidir.

7.  Kamuda çalışan bayan öğretmenler başta olmak üzere başörtüsü yasağı kaldırılmalıdır.

8.   Mütedeyyin, namazını kılan öğretmen ve öğrencilerin Cuma namazına gitmeleri hala problemdir. Bu ülkede Yahudileri memnun etmek için Cumartesini, Hristiyanları memnun etmek için Pazarı tatil ettiler. Biz Cuma’nın tatil olmasını istemiyoruz. Sadece Cuma mesaisinin namaza göre ayarlanmasını istiyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri