Öcalan'ın şok itirafları Özbek'ten çıktı - Video

Terör örgütü PKK'yı ''gül'' olarak kodlayan Ergenekon sanığı Mustafa Özbek'in PKK ilgisi bununla da sınırlı değil. Abdullah Öcalan'ın yakalandığında verdiği ilk ifadesi de Özbek'ten çıktı.

Türk Metal Sen'in parasını Ergenekon terör örgütüne aktarmakla suçlanan Mustafa Özbek'in, PKK ile de özel olarak ilgilendiği ortaya çıktı.

PKK'YA 'GÜL' DİYORDU

Örgütün finansörü olarak yargılanan Mustafa Özbek'le ilgili 3.iddianame ek klasörlerinde yer alan bilgilerde Özbek'in şifreli konuşmalarında terör örgütü PKK'yı 'GÜL' silahı da ''MÜREKKEP'' olarak kodladığı yer alıyor.
Özbek'in PKK'ya olan ilgisi bununla da sınırlı değil. Türk Metal sendikasının Ankara'daki merkezinde yapılan aramada Mustafa Özbek'in ofisinden PKK ile igili çok sayıda belge de çıktı. Belgeler arasında Abdullah Öcalan'ın yakalandıktan sonra Jandarma Genel Komutanlığı'na verdiği ilk ifadesi de bulunuyor.





Mustafa Özbek, Öcalan'ın 1999'da Jandarmaya verdiği 50 sayfalık ifadesinin yanı sıra, İmralı'da avukatlarıyla yaptığı görüşme notlarını da arşivlemiş.

Genelkurmay'ın gizli evrakları arasında yer alan Öcalan'ın ifadesinde dikkat çeken başlıklar yer alıyor. Öcalan, Şam'da iken Türk ataşesi olarak görev yapan ve şu anda Ergenekon sanığı olduğu ileri süren bir subayla asansörde karşılaşmasını da anlatıyor.

Abdullah Öcalan'a Genelkurmay başkanlığında bir Albayla olan ilişkisi de soruluyor. Öcalan ilişkiyi doğruluyor ancak Albay'ın ismini vermiyor.
Samanyolu haber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri