"O Vali" itiraf etti...

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 10 Kasım törenlerinde kendisini protesto eden vatandaşa "gavat" dediğini kabul etti.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 10 Kasım törenlerinde kendisini protesto eden vatandaşa "gavat" dediğini kabul etti.

İşte Vali Coş'un gündeme oturan şok ifadesi ve sonrasında yapılan açıklamalar:

VALİ: GETİRİN O GAVATI

Adana'da 10 Kasım Atatürk'ü anma törenleri hükümet aleyhine protesto gösterisine dönüştü. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı Atatürk Anıtı önündeki anma töreninde AK Parti ve Başbakan aleyhinde sloganlar atan kalabalık, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u yuhalayıp, "AKP'li Vali istemiyoruz" diye bağırdı. Bu sırada kalabalıktan, 'Allah belanı versin' sesi duyuldu. Vali Coş da, öfkeyle makam aracından inerek bağıran gruptan bir kişiyi işaret edip, "Allah belanı versin diyen o gavatı al" diye talimat verince polisler hamle yaptı ve arbede çıktı.

"GAVAT DEĞİL KAVAS DEDİM"

Vali Coş, daha sonra açıklama yaparak 'Gavat' demediğini ancak 'kavas' demiş olabileceğini söyledi.

İÇİŞLERİ BAKANI İNCELEME BAŞLATTI

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un tartışma yaratan sözleri üzerine İçişleri Bakanı Muammer Güler, Metehan Demir'e konuştu. Güler, 'Valinin cevabı şık olmadı' diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devletin valisi konumundaki bir kişi vatandaşa, her ne kadar rahatsız edici bir diyalog yaşansa da bu şekilde cevap vermesi doğru olmadı. Konuyu incelemesi için arkadaşlara talimat verdim. Ama anladığım kadarıyla karşılıklı olarak konu mahkemeye taşınacak. Yine de ne olursa olsun bu konumdaki bir valimizin, böyle bir hakaret de olsa adli ve hukuki yollar vardır.

ÖNCE GAVAT SONRA MARJİNAL

Dün yaptığı açıklamada slogan atan grubu 'marjinal' olarak nitelendiren Vali Coş, "Toplumumuzda herkes görüş ve düşüncelerini açıklayabilir ama bunların yeri resmi törenler değildir" dedi.

VALİ KABUL ETTİ: GAVAT DEMİŞİM

Ancak son gelinen noktada Vali Coş, 'gavat' dediğini kabul etti. Vatan Gazetesi'nden Murat Çelik'e konuşan Vali, önce kavas dediğini sandığını ama daha sonra görüntüleri izleyince ağzından o kelimenin çıktığını farkettiğini söyledi. Vali, "İstemeden ağzımızdan çıkmış bir kelime ama halka değil o küfürbaz şahsa yöneliktir" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri