HAYMANA'DAKİ taciz soruşturması, şüpheli okul müdürü S.K.'nın akrabası olan bir öğrencinin, 29 Kasım 2016'da BİMER'e ihbarıyla başladı. 20 Ocak tarihinde ise Haymana Savcılığı, soruşturma başlattı. Mağdur öğrencilerin taciz iddialarını yinelemeleri üzerine, savcılık 13 Şubat tarihinde şüpheli S.K. hakkında gözaltı kararı verdi.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan S.K., sorgusunun ardından savcı Rıdvan Özkan tarafından "Çocukların cinsel istismarı" suçundan tutuklanması talebiyle Haymana Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlik bu yöndeki kararın, "ölçülü olmayacağı" gerekçesiyle talebi reddetti. Hakimlik, şüpheli S.K. hakkında adli kontrol kararı uygulanmasını yeterli buldu.
Resmi ifadelerde öğrencilerin tacize uğradıklarını beyan etmesine rağmen şüpheli S.K.'nın tutuklanmaması büyük tartışmalara neden oldu. Okul müdürünün serbest kalmasının ardından, ifadelerin geri çekilmesi için baskı olabileceğinden hareketle savcılık, mağdur öğrenciler için koruma kararı aldı.
BENZER SUÇLAMA
Şüpheli S.K.'nın daha önce görev yaptığı Edirne'de de benzer bir suçlama ile soruşturma geçirdiğine ilişkin dosyanın Haymana Savcılığı'na ulaşmasının ardından soruşturmayı sürdüren savcı harekete geçti. Savcı, hakimlik kararına dün itirazda bulunarak, şüpheli okul müdürünün tutuklanmasını talep etti. İtirazı değerlendiren Haymana Sulh Ceza Hakimliği şüpheli okul müdürünün tutuklanmasına hükmetti. Tutuklanan S.K. Sincan Cezaevi'ne gönderildi.
BAKANLIK DA DEVREDE
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da Haymana'daki taciz soruşturmasıyla birlikte harekete geçti. Olayın basın yansımasının ardından sosyal hizmet uzmanları, mağdur çocuklar ve aileleriyle temas kurarak destek vermeye başladı. Savcılığın, çocuklar için emniyetten koruma talep etmesinin ardından da bakanlık çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlık yetkilileri, bu aşamada çocukların devlet korumasına alınmasının doğru olmadığını belirtti.