Norm Fazlası Olan Öğretmenlerin Durumu Tbmm’de

Görev yaptıkları liselerin Anadolu Liselerine veya diğer lise türlerine dönüştürülmesi nedeniyle norm kadro fazlası durumuna düşen öğretmenler Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici tarafından soru önergesi ile Meclis Gündemine Taşınmıştır.

Soru önergesinde; “19.12.2010 tarih ve 27790 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liselerinin Öğretmenleri İle Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinin Beden Eğitimi, Müzik ve Görsel Sanatlar/Resim Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmelik yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmeliğe göre artık Anadolu Liselerine sınavla öğretmen alınmamaktadır.

 

Milli Eğitim Bakanlığının Ortaöğretimde okul çeşitliliği yerine program çeşitliliğini esas alan bir yapıya geçilmesi kapsamında, genel liselerden bir kısmının Anadolu lisesine dönüştürülmesi bir kısmının da kademeli olarak kapatılarak teknik ve endüstri meslek lisesi, kız teknik ve meslek lisesi, otelcilik ve turizm meslek lisesi, ticaret meslek lisesi, imam hatip lisesi, sağlık meslek lisesi, tarım meslek lisesi, yok programlı lise, mesleki ve teknik eğitim merkezi olarak yeni bir eğitim kurumu oluşturulması ile ilgili yazışmalar 06/05/2010 tarihli ve 3669 sayılı 2010/30 nolu Genelge doğrultusunda yürütülmektedir.

 

13.8.2009 tarih ve 27318 sayılı resmi gazetede yayınlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin “Kapatılan, dönüştürülen ve birleştirilen eğitim kurumu yöneticilerinin atamaları” başlıklı 26. maddesi b fıkrasındaki; “b) Dönüştürülme yoluyla oluşan eğitim kurumu yöneticiliklerine, önceki kurum yöneticilerinin norm kadro imkânları ölçüsünde atamaları yapılır. Dönüşen eğitim kurumunun yönetici norm kadrosunun mevcut yöneticiden az olması durumunda ise bu Yönetmelik eki Ek–2 Yönetici Değerlendirme Formuna göre yapılacak değerlendirme sonuçlarına göre en yüksek puan alan yöneticilerin ataması yapılır.” hükümlerine göre MEB, Anadolu Liselerine dönüştürülen okulların yöneticilerini dönüştürülen Anadolu Liselerine yönetici olarak atamalarını yapmaktadır.

 

Dönüştürülen okullardaki yöneticilere tanınan bu hak öğretmenlere tanınmamaktadır. Anadolu liselerine artık sınavsız öğretmen atandığından dönüştürülen okullardaki yöneticilere tanınan bu hakkın öğretmenlere tanınmasında bir engel kalmamıştır.” Denilerek; “Görev yaptıkları liselerin Anadolu Liselerine veya diğer lise türlerine dönüştürülmesi nedeniyle norm kadro fazlası durumuna düşen veya öğrenci sayısı ve sınıf sayısının –3 yıl içerisinde-azalmasıyla zamanla norm kadro fazlası durumuna düşecek olan öğretmenlerin otomatik olarak dönüştürülen liselerdeki kadrolarla ilişkilendirilmesi için (Dönüştürülen Liselerdeki öğrenci sayısı ve sınıf sayısının yıllara göre artması sonucunda –3 yıl içerisinde- olabilecek norm kadro da hesaba katılarak) bir çalışmanız bulunmakta mıdır?” sorusu yazılı olarak cevaplandırılması isteği ile Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU’ya sorulmuştur

memurlar.biz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri