Ninnilerimiz Dünyaya Açılıyor

“Sevginin Evrensel Dili Ninnilerimiz” adıyla başlatılan çalışma, bir AB/Comenius projesi olarak yürütülmekte.

Ankara-Keçiören Hacı Sabancı İlköğretim Okulu, folklörümüzün önemli ögelerinden birisi olan ninni kültürümüzü dünyaya tanıtabilmek amacıyla bir proje çalışması başlattı. “Sevginin Evrensel Dili Ninnilerimiz” adıyla başlatılan çalışma, bir AB/Comenius projesi olarak yürütülmekte.
Faruk Aslan, Adem Erarslan, Havva Geylan, Zuhal Tunçel, Kadriye Boyacı ve Yasemin Ünlü'den oluşan proje ekibi tarafından yürütülen çalışma, Türkiye'nin yanı sıra beş Avrupa ülkesinden katılımcılarla 2012 yılı Temmuz ayı sonuna kadar devam edecek.
25-30 Ekim 2010 tarihleri arasında; Portekiz, Romanya, Bulgaristan. Letonya ve Macaristan'dan katılımcıların Türkiye'ye gelmesiyle birinci aşaması başlayacak olan projede; hem milli kültürün vazgeçilmez bir unsuru olan ninnilerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması sürecine okul öncesi eğitim kurumlarının fiili katkısını sağlamak hem de ninnilerin evrensel bir kültürel aktarım enstrümanı olduğu gerçeğini yaşayarak göstermek hedeflenmektedir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz için de ninniler vasıtasıyla kuşaklar arası birebir iletişim kurulmasının hem pedagojik hem de duygusal olumlu katkılarının her çağda ve her toplumda geçerliliğini koruduğunun vurgulandığı proje çalışmasında, katılımcı ülkelerin kültürlerinden örneklemeler sunularak tanıtılacak.
Günümüzde çocukların hem anne babalarının çalışıyor olması hem de gelişen teknolojiye paralel olarak birebir iletişimden yoksun bir şekilde erken çocukluk dönemini yaşamaları; onların sorunlu bir kişilik kazanmalarına neden olmaktadır. Bu hassas gelişim dönemlerinde anne sıcaklığını ve sesini yeterince hissedemiyor olmaları, daha sonraki tüm gelişme evrelerini etkilemekte ve telafisi çok zor hasarlara yol açmaktadır. İşte bu gerçekten yola çıkarak, toplumumuza ninnilerin önemini yeniden hatırlatmaya niyet eden Hacı Sabancı İlköğretim Okulu Proje Ekibi, hazırladığı çalışma programıyla yoğun bir süreci başlattı. Proje süresince; gezi, inceleme, uluslar arası çalıştaylar, CD hazırlama ve öğrenci, öğretmen ve velilerin (anne, baba, büyükanne, büyükbaba günleri) katılımıyla drama, koro ve oyunlar oluşturma gibi bir çok faaliyeti planlamış bulunmakta.
25 Ekim 2010 Pazartesi günü Keçiören'de bulunan Hacı Sabancı İlköğretim Okulu'nda saat 09:30'da yapılan ve beş ayrı Avrupa ülkesinden gelen yabancı heyetlerin ve protokolün de iştirak ettiği resmi açılış programından sonra; ilk gün itibariyle, Anıtkabir ile değişik yer ve kurumlar ziyaret edildi. Üç gün sürecek çalıştayların ardından başta Beypazarı olmak üzere Ankara'nın tarihi ve turistik yerleri de ziyaret ediliyor.
Projeyle ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Faruk Arslan, “Aynı zamanda bir milli kültür hizmeti olan bu proje çalışmasıyla önemli ve güzel bir örnek çalışma ortaya koyduğumuzu düşünüyoruz. Hacı Sabancı İlköğretim Okulu olarak, hem öğrencilerimize hem de ülkemize katkı sunacak faaliyetlerimizi bundan sonra da tüm öğretmenlerimizle birlikte sürdürmeye gayret göstereceğiz” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KAMU PERSONELİ Haberleri