Nevşehir'de okullaşma oranı yükseliyor

Nevşehir'de okul öncesi eğitim alanında son yıllarda yapılan çalışmalarla 6 yaş grubunda okullaşma oranının yüzde 100'ler seviyesine ulaştı.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, çocuğun sosyal olması ve eğitiminin daha etkin hale getirilmesi amacıyla yürütülen okul öncesi çocukların okullaştırılmasına yönelik çalışmalarda son 5 yıllık süreçte önemli adımlar atıldığını söyledi. 5 yıl öncesine kadar okul öncesi eğitim de kent merkezinde ve Hacıbektaş ilçesinde sadece 2 olan ana okulu sayısının 2010 yılı sonuna gelindiğinde ilçe ve bazı beldelerde de bu yönlü çalışmaların yoğunlaştırılması ile birlikte 14'e kadar yükseltildiğini söyleyen Fatsa, 5 ve 6 yaş grubunda okullaşma oranı olarak Türkiye ortalamalarının oldukça üst noktalarında olduklarını belirtti.

Fatsa şöyle konuştu: “Gerek yöneticilerimiz ve gerekse eğitimcilerimiz ile duyarlı velilerimizin çabaları ile 6 yaş grubundaki okullaşma oranımız yüzde 100'ler seviyesine yaklaştı.5 yaş grubunda da yeni ataması yapılan öğretmenlerimiz ile birlikte bu yaş grubunda da önemli adımlar atacağımıza inanıyoruz. Her iki yaş grubunun ortalamasını aldığımız da halen yüzde 60'lar seviyesinde olan okul öncesi okullaşma oranını 2011 yılı başlarında yüzde 70'lere ulaştıracağımıza inanıyorum. Bu konuda ailelere de büyük sorumluluklar düşüyor. Çocuklarının daha bilgili ve başarılı olabilmeleri için mutlak surette okullara başvuruda bulunmalarını istiyoruz.”
cumhuriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri