Alevilik'ten sonra Nevruz da ders kitaplarında. Sözcük anlamı "Yeni Gün" olan Nevruz bundan sonra din derslerinde öğrencilere okutulacak
FAZLI ŞAHAN/ ANKARA
Yıllarca farklıkültürlerin çatıştırılmaya çalışıldığı Türkiye, ortak fayda da buluşuyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'deki birlik ve beraberlik yaşantısı ders kitaplarına da yansıttı. Alevilik'in ders kitaplarına girmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı Nevruz ile ilgili de atılımda bulundu. MEB, Nevruz' yeni müfreteda aldı. Nevruz artık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde anlatılacak. Kitaplara Nevruz'un yanısıra bazı gün ve geceler de eklendi.
Sözcük anlamı "Yeni Gün" olan Nevruz bundan sonra din derslerinde öğrencilere okutulacak. Nevruz'un ortak bir değer olduğunu ders kitaplarında çocuklara anlatacak olan Milli Eğitim Bakanlığı, Nevruz'un tarihi ile ilgili bilgilerine kitapta yer verdi. Bakanlık, Nevruz'un dışında Hıdrellez'i de müfrete da ekledi. Anadolu Kültüründe yaygın olarak kutlanan Hıdrellez şenlikleri de yeni ders yılında öğrencilere anlatılacak.
ÖĞRENCiYE ZORLAMA YOK
Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl ilk defa müfreteda koyduğu Alevilik dersinde, Alevi öğrencilere zorlama olmayacak. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi'nde öğrencilerin dini ibadetleri uygulamasında hiçbir şekilde zorlanmaya tâbi tutulmayacak. Aleviliği öğrencilere anlatacak olan öğretmenler, öğrencilerin düşünce özgürlüğüne saygı gösterecek ve ibadetleri konusunda baskı yapmayacak.
CEM NEDİR NASIL YAPILIR
Ortaöğretim 9, 10, 11 ve 12. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitapları da yenilikler içeriyor. Ortaöğretim 11. sınıf ders kitabında ise "İslam Düşüncesinde Yorumlar" ünitesinin "İslam Düşüncesinde Siyasi-İtikadi Yorumlar" konusunda "Şia"ya, "İslam Düşüncesinde Ameli-Fıkhi Yorumlar" konusunda ise Caferilik'e değiniliyor. Ortaöğretim 12. sınıfta ise "Cem ve Cemevi", "Cemin Yapılışı", "Semah", "Musahiplik", "Dua ve Gülbenkler" ve "Muharrem Ayı ve Aşure" konular öğrenciye fotoğraflı olarak anlatılacak.
Yenişafak