Ne yazık ki dayanamadı

İki arkadaşının can verdiği tramvay kazasında ağır yaralanan ve dün sabaha kadar kalbi 4 kez durmasına rağmen ölüme direnen Buket Bulut'un beyin ölümü gerçekleşti.

İstanbul İl Sağlık Müdürü, genç kızın ailesine 'organ bağışı' teklifinde bulunacaklarını söyledi. Çok geçmeden Buket'in babasından çok insani bir cevap geldi. Acılı baba, ''Hayır fişi çekmeyeceğiz. Sonuna kadar direneceğiz'' dedi.
Bahçelievler'deki Kemal Hasoğlu Lisesi'nden çıktıktan sonra iki arkadaşıyla beraber tramvay altında kalan ve ağır yaralı halde Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 16 yaşındaki Buket Bulut'un beyin ölümü gerçekleşti.


Ailesine organ bağışı teklif edilecek

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, "Bize ulaştığında hastanın kritik derecede nörolojik fonksiyonları sınırlıydı. Umudun da az olacağına dair hekim arkadaşlarımızdan bilgi almıştım. Beyin Ölümü Tespit Komisyonu tarafından beyin ölümünün gerçekleştiği ifade edildi" dedi.

Buket'in ailesine de bilginin verildiğini belirten Dokucu, "Aileye organ bağışı teklif edilecek. Ailenin konuya yaklaşımı belirleyici faktör olacak" şeklinde konuştu.


Buket'in babası Veysel Bulut
Sonuna kadar bekleyeceğiz

Buket''in babası Veysel Bulut ise organ bağışı teklifine tepkili. Acılı baba, “Bekliyoruz, dua etmekten başka yapacak bir şeyimiz yok. Yani şu anda organları çalışıyor. Yani bütün organları bizim gibi çalışıyor. Bekliyoruz. Sonuna kadar bekleyeceğiz. Sonuna kadar gideceğiz. Yani şu anda sağlıklı” diye konuştu.

Genç kızın amcası Kemal Bulut da, Buket Bulut'un yaşamasını beklediklerini belirterek, “Fişi çekmeyeceğiz, kızımız direniyor” dedi.

Arkadaşları akın etti

Haberi alınca hastaneye akın eden arkadaşları, Bahçelievler Kaymakamı'nın okulda düzenlenen törende “İki kız öğrenci öldü” dediğini hatırlatarak, “Kaymakam daha kimin öldüğünü bilmiyordu. İş işten geçtikten sonra üstgeçit yaptırmaya karar verildi. Yapılsa da kullanmayacağız” diye konuştu. Buket ile 8 yıl aynı sınıflarda okuyan Jindan Ekinci, “Buket pozitif enerji yayardı. Hiçbir zaman üzüldüğünü görmedim” diye konuştu. Öğrenciler, okul yönetiminin “Basına demeç vermeyin” dediğini aktarırken, Sinem Şahin, “Birkaç arkadaşımız daha önce kaza atlatmıştı. Bu konunun gündeme gelmesi için arkadaşlarımızın ölmesi mi gerekiyordu” dedi.

hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri