'Ne de olsa önümüzde bir seçim var'

Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı İhsan Feyzibeyoğlu, Siyasal Bilgiler Fakültesi'ndeki panele TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun "riski" bilerek geldiğini vurguladı.

Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı İhsan Feyzibeyoğlu, Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ile CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum'un katıldığı toplantıda öğrenciler tarafındna gerçekleştirilen protestoyu değerlendirdi. Feyzibeyoğlu, fakülte öğrencilerinle her zaman birlikte olmaya çalıştıklarını, öğrencilerin sorunlarını dinlediklerini ifade ederek, "Fakültemiz öğrencileri ve ülkemizdeki tüm üniversite gençliğinin sorunlarının bilincindeyiz ve haklı taleplerini destekliyoruz. Ancak böylesine haklı talepleri dile getirirken ve yasaların verdiği hakları kullanırken öğrenciler de provakatif eylemlerden ve haklı taleplerini gölgeleyecek davranışlardan kaçınmalıdır" dedi.

Yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Feyzibeyoğlu, "Bu gelişmeler bizi üzüyor. 68'den sonra 12 Marta giden süreç var. Tabi ister istemez o döneme ilişkin benzerlikler kuruyoruz. Öte yandan İstanbul'dan sonra da Ankara'da da benzer bir olay meydana gelmesi bizi üzdü. Bunun yanında geçen yılda da fakültede bir protesto gerçekleşmişti. Onur Öymen gelmişti. Bazı öğrenciler bir pankart açtılar. 5-10 dakika süren bir protestoydu. Sonrada tören devam etti. Yani Sayın Öymen'in salondan çıkması gibi bir durum söz konusu olmamıştı" diye konuştu.


'Riski bilerek geldi'

Burhan Kuzu'nun "üniversiteye bu riski alarak geldiğini" anlatan Feyzibeyoğlu, şöyle devam etti: "O riski alınmasında da partisinin İstanbul'la ilgili görüşlerini güçlendirmek olduğu anlaşılıyor. Ne de olsa önümüzde bir seçim var. Fakat yaptıkları açıklamalarla rektör ve dekanın üzerine giderek ellerini zayıflatmışlardır. Dekanımız da çok tecrübeli bir yöneticidir. Biz rektör ve dekan hakkında işlem başlatılmasını üzülerek izliyoruz. Ayrıca o panele sadece AKP'li Kuzu'nun dışında, CHP'li Batum'da katıldı. O da protesto edildi. Olay belli bir siyasi zemine dayandırılmamalı. Farklı gruplar ve farklı öğrenciler var. Bu olayı tek bir öğrenci grubuna mal etmemek lazım. Bu olayda da mülkiyenin muhalif bir yer olduğu da unutulmamalıdır."
cumhuriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri