NATO kadın ve çocukları vurdu: 14 ölü

NATO savaş uçaklarının Afganistan'ın güneybatısındaki Helmand eyaletinde düzenledikleri hava harekatında en az en az 14 kişinin öldüğü belirtildi. Harekatın ardından gelen ilk bilgilere göre, ölenlerin kadın ve çocuklardan oluştuğu öğrenildi.

Helmand vilayet yönetimi sözcüsü Davud Ahmedi, Nevzad ilçesinde dün geç saatlerde düzenlenen harekatta ölen 14 kişinin kadın ve çocuklar olduğunu söyledi.

 

Ahmedi, bölgedeki militanları hedef alan NATO savaş uçaklarının, militanlar yerine sivillere ait iki evi vurması sonucu evlerde yaşayan 2 kadın, 5 kız ve 7 erkek çocuğunun hayatını kaybettiğini belirtti.

 

Sözcü, NATO harekatının, militanların dün erken saatlerde Nevzat ilçesindeki bir NATO Deniz Piyadesi üssüne düzenledikleri saldırının ardından yapıldığını kaydetti. Yetkililer, saldırıya karşılık NATO harekatında iki evin vurulduğunu ve evlerde bulunan 14 kadın ve çocuğun öldüğünü belirtti.

 

NATO yetkilisi Binbaşı Tim James, Nevzad ilçesinde sivil kayıplar olduğuna ilişkin bilgilerin kendilerine ulaştığını söyledi. İttifak güçleriyle Afgan askerlerinin olay bölgesinde incelemelerde bulunduğunu belirten James, NATO'nun konu hakkında daha sonra ek bir açıklama yayımlayacağını kaydetti.

 

KARZAİ'NİN SABRI TAŞTI
Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, onlarca sivilin öldüğü NATO harekatının ardından tepkisini ortaya koymakta gecikmedi. Karzai, Savunma Bakanı Abdülrahim Vardak'ın en kısa zamanda NATO'nun gece operasyonlarının başına geçmesini talep etti.

http://www.hurriyet.com.tr/planet/17903451.asp?gid=381

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri