Nasıl sağlıklı yiyecekler pişirebilirim?

Nasıl sağlıklı yiyecekler pişirebilirim?

Pişirme yöntemleri besinlerin besleyeci değerlerini arttırabilir ve ya azaltarak onları yararsız posalara dönüştürebilir. İşte bu noktada: Hem pişirme yöntemlerine hem de kullanılan mutfak ekipmanlarına dikkat etmek gerekmektedir. Sıklıkla kullanılması önerilen pişirme yöntemlerinden biri buharda pişirmedir. Daha çabuk pişebilen yiyecekleri su buharı üzerinde yumuşak bir ısıda, daha zor pişenlerin ise buhar basıncı altında düdüklü tencerede pişirilmesi önerilir. Bu sayede besinlerin özellikle vitamin ve mineral değerlerini koruyarak tabağınıza kadar gelmesini sağlayabilirsiniz. Karaca Marifetli Set, üst üste geçebilen ergonomik tencerelerin en üst kısmında yiyeceklerinizi buharda pişirme olanağı sağlıyor. Ayrıca Karaca Marifetli Set, 2 farklı boydaki düdüklü tencereleri ile yemeklerinizi buhar basıncı altında pişirebilmenizi sağlar.

Haşlama suları dökülmemeli

Yiyeceklerin haşlama suları dökülmemeli, çorba ve ya sos yapımında kullanılırak hem besleyici hem de lezzetli yemeklerin pişmesi sağlanmalıdır. Karaca Marifetli Set'in içinde bulunan Milli Şef Serkan Bozkurt'un hazırlamış olduğu yemek tariflerinde haşlama suları kullanılarak yemekler hazırlanmıştır.

Temizlemesi kolay ve malzemelerin kullanılması

Pişirmek kadar kullanılan ekipmanların sağlığa uygunluğu ve kolay temizlenebirliği de önemlidir. Çelik malzemelerden üretilen kaplar hem besinlerle etkileşmediği hem de temizleme kolaylığı sağladığı için diğer ürünlere göre bir adım öndedir. Bu nedenden dolayı, Karaca Marifetli Set 18/10 paslanmaz çelikten üretilmiştir.

25 dk 4 yemek pişirebilirsiniz

Üst üste geçebilen ergonomik tencereler vasıtasıyla, en alt kademede çorbanızı, orta kademede pilav veya makarnanızı, en üst kademede ise en sağlıklı biçimde, sebzelerinizi, etlerinizi ve balıklarınızı pişirebilirsiniz. İlk olarak alt kısma suyla birlikte çorbanızın malzemelerini koyup hafif kaynattıktan sonra makarnanızı orta kademeye koyarak pişirmeye başlayabilirsiniz. Makarna pişerken aynı zamanda tencerenizin içinde oluşan buhar sayesinde, sebzelerinizi, etlerinizi ve balıklarınızı pişirebilirsiniz.Diğer taraftan, zor pişen etler veya kabuklu deniz ürünlerini düdüklü tencerenizde, besin değerlerini kaybettirmeden pişirebilirsiniz.

Aynı zamanda Fritöz

Karaca Marifetli Set'in bir diğer özelliği ise fritöz olarak kullanılabilmesidir. Büyük süzgeci kısa olan tencereye koyduğunuz zaman Marifetli Set fritöze dönüşmüş oluyor.

Aynı zamanda Fritöz

Karaca Marifetli Set'in bir diğer özelliği ise fritöz olarak kullanılabilmesidir. Büyük süzgeci kısa olan tencereye koyduğunuz zaman Marifetli Set fritöze dönüşmüş oluyor.

%70 enerji tasarrufu
Üst üste kullanıldığında %70'e varan enerji tasarrufu sağlamış oluyorsunuz. Aynı zamanda Karaca Marifetli Set'i kullanırken sadece 2 ocak kullandığınızdan dolayı mutfağınızda ocak sıkıntısı çekmiyorsunuz. Karaca Marifetli Set mutfağınızda çok az yer kaplıyor. Üst üste koyduğunuzda bu set için sadece 2 tencerenin kapladığı yer yeterli.
hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri