Nasıl İlerleyeceğiz?

Bekleyin, görecektir, duranlar yürüyeni;Sabredin, gelecektir, solmaz, pörsümez Yeni!

İlerlemek… Başladığın noktadan itibaren varmak istediğin menzile doğru alınan yol…

Yolun nasıl bulunacağına dair kahır ekseriyetin kafa yorduğu bu zaman dilimi içerisinde bizim ideallerimize nasıl yol aldıracağımızı konuşuyor olmamızın birilerine istihza dolu bakış attıracağını bilerek ilerleyeceğiz.

Yorgun düşmüş, hayal kırıklığından usanmış, samimi dost yüzlerin üzüntülerine, boşa heba oluyorlar demelerine sebep olduğumuzun bilinci ile ilerleyeceğiz.

Şeytanın bazen dost, bazen düşman suretinde, bazen de nefsimize telkinler vererek gözükeceğini bilerek ilerleyeceğiz!

Bunlar kim? Ellerinde kaç kuruş var ki ilerleyeceklermiş diyen dost yüzlülerin ağızlarına rağmen ilerleyeceğiz.

Alkış seslerini duymak gibi kuru bir gurur peşine düşmeyerek, Allah Rızası dururken bir kulun aferin sözünü hakaretmişçesine kabul ederek ilerleyeceğiz!

Değerlere, ideallere karlı bir hesap işi olarak bakan, asla fedakârlık yapmadığı için fedakârlığa inanmayanların “vardır bunda da bir hesap“ gibisinden saldırılarına rağmen ilerleyeceğiz!

Güttüğümüz davanın büyüklüğünün yüküne oranla taşıyacak olan omuzlarımızın küçüklüğünün bilincinde, dava ve kader arkadaşlarımızdan güç alarak ilerleyeceğiz!

Kendi yaptığımızı değil, dava ve kader arkadaşlarımızın gerçekleştirdiklerini gerçek bir hizmet olarak görerek, onlara imrenerek ve imrendiğimizi belli ederek, kıskanmadan ilerleyeceğiz!

Kendi varlığımız kadar kader ve dava arkadaşlarımızın her birinin varlığın önemseyerek ilerleyeceğiz!

Yolda ayağımızın tökezlemesine bakmadan, tekerin tümseklere düşmesine aldırış etmeden, bir imtihan yolunda olduğumuz bilinci içerisinde ipil ipil terleyerek ilerleyeceğiz!

Yaptıklarımızı unutup, her gerçekleşmiş faaliyetten sonra daha neler yapacağımızı düşünüp konuşarak ilerleyeceğiz!

Yapamadıklarımız için bahane üretmeyi en büyük ayıp bilip, azim, şevk ve vecd içinde çalışan mücadele adamı olarak ilerleyeceğiz!

Önümüzde duran bir iş karşısında sağımıza ve solumuza bakınmayı nefsimizin inancımıza hakim olması anlamı taşıdığını kabul ederek ilerleyeceğiz!

Toplumun varması gereken istikametine dair dertlenmemenin ve çaba sarf etmemenin kendi çocuğundan çalınmış bir feraset olduğu şuuruyla ilerleyeceğiz!

Yapacağımız faaliyetlerde artık nefeslerimizde aşk halinde yaşattığımız Büyük Türk Milleti’nin hayrını gözeterek ilerleyeceğiz!

Yirmi dört saatlik zaman dilimi içerisinde varlık gerekçelerimizi unutmayı, yapacaklarımızı ertelemeyi gaflet ve tükenişin başlangıcı sayacak kadar; gönül erleri olarak ilerleyeceğiz!

İnsan insanca bir yerin Türk’ün birlik ve dirliğinden geçtiğine olan inancımızla ilerleyeceğiz!

Türk’e hizmet eden kim olursa olsun yanında durarak, destekleyerek; Türk’ün karşısında kim olursa olsuz amansız ve korkusuz bir hasmı olarak ilerleyeceğiz!

Peygamberler ki Allah’ın Seçkin Kulları olarak sadece Allah’a iman davetleri yüzünden binbir meşakkate gark olmuşlarken, bizim bu yolda sıkıntılara düşecek olmamızı öngörüp, karşılaştığımız sıkıntıları ciddiye almadan ilerleyeceğiz!

Ya gücümüz yetmezse, ya başaramazsak endişelerini zaman zaman hissetsek de acziyetimizin bilincinde Allah rızası için olduğumuz yolda sadece O’na el açıp dua ederek ilerleyeceğiz!

Garip kalmış bir davanın garipleri olarak; zamanın ve zamanın içinde kokuşturduğu zevat tarafından geçmişte olduğu gibi bu gün de anlamlandıramadığı Yusuf Yüzlü Deliler olarak ilerleyeceğiz!

Çalışarak, terleyerek, üreterek, almak kelimesini akla getirmeyi dahi hicap sayıp sürekli vererek İlerleyeceğiz!

Oğlumuzla, kızımızla, alnımızdaki yazgımızla…

Üçler kırklar yedilerle;

Annemizin duasıyla;

Yılmadan, yıkılmadan;

İLERLEYECEĞİZ!...

Yazar Ertekin ENGİN : http://www.egitim2023.org/component/content/article/110-ertekin-engn/1214-nasl-lerleyeceiz

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri