Nabucco’da işçi olmak varmış !!

İmzası bugün atılacak olan Nabucco cazip iş sahaları da açtı.

15 bin kişiye iş sağlayacak projede en fazla kaynakçılara ihtiyaç duyulacağı ve maaşların da 5 bin TL'yi bulacağı belirtiliyor

Asrın projesi olarak nitelendirilen Nabucco Projesi, en çok kaynakçılara yarayacak.

İmzaları bugün atılan tarihi Nabucco Projesi, küresel krizle birlikte sayısı artan işsizlere de büyük bir umut oldu. Hattın inşası sırasında ilk aşamada 5 bin, ilerleyen aşamalarda ise 15 bin kişiye istihdam imkanı sağlanacak. Nabucco Projesi'nin Türkiye kısmında istihdam edilecek 15 bin kişi ile ilgili ayrıntılar netleşti.

BTC EKİBİ DE İŞBAŞI YAPACAK

Buna göre, projenin inşaat işleri BTC Projesi'ni gerçekleştiren ekipler tarafından yürütülecek. Projede istihdam edilecek 15 bin kişinin büyük kısmını 'kaynakçılar' oluşturacak. BTC Projesi'nin inşası sırasında, Türkiye'de yeterli düzeyde boru kaynakçısı bulunamadığı için İran ve Mısır'dan kaynakçı ithal edilmişti. Bu nedenle boru hattında çalışan kaynakçıların maaşları 3-4 bin lira civarına kadar yükselmişti. Nabucco'da da görev yapacak kaynakçıların maaşlarının 5 bin lira civarında olacağı tahmin ediliyor. Yine hattın inşası sırasında, kaynakçıların yanı sıra mühendis, mimar gibi meslek dallarının yanı sıra, çok sayıda vasıfsız işçi de çalıştırılacak. Hatta çalıştırılacak teknik personelin bir kısmı da Avrupa ülkelerinden gelecek. Enerji Bakanlığı yetkilileri, Türkiye'nin BTC Boru Hattı'nın inşası ile tüm dünyaya bu konudaki tecrübesini kanıtladığını belirterek, Nabucco'nun inşaatında da BTC hattında görev alan personelden yararlanılacağını bildirdiler.

Proje bölgeye barış getirecek

Enerji alanındaki kartların yeniden dağıtılmasını sağlayacak olan Nabucco Projesi'nin hayata geçirilmesinin dünya barışına büyük katkı sağlaması bekleniyor. Projenin hayata geçmesi ile birlikte ortaya çıkacak faydalar şöyle:

• Nabucco, Orta Asya bölgesinin gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaşmasını sağlayacak. Böylece Avrupa'nın gaz güvenliği sağlanacak.
• Rusya'nın, Avrupa üzerindeki gaz tekeli kırılacak.
• Ukrayna'nın kaprisleri ve Rusya ile olan krizler nedeniyle Avrupa'nın kış aylarında gazsız kalması engellenecek.
• Türkiye'nin dünya ülkeleri arasındaki gücü artacak. Proje, AB'yi Türkiye'ye daha çok yaklaştıracak.
• Hattan Avrupa'ya taşınacak gaz, Azerbaycan'ın yanı sıra Türkmenistan ve İran'dan da temin edilecek. Bu da Orta Doğu'daki birçok siyasi gelişmenin kaderini değiştirecek.
• Türkiye, proje ile birlikte 4.5 milyar Euro'luk yatırım imkanı elde edecek.
• Türkiye'de 15 bin kişiye yeni iş imkanı sağlanacak.
• Boru hattından yılda yaklaşık 450 milyon Euro vergi geliri elde edilecek.

haber3

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri