Nabi Avcı'dan müthiş özeleştiri

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Gezi Parkı olaylarının normal koşullarda bir araya gelmeyecek insanları buluşturduğunu söyledi ve özeleştiri yaptı.

Avcı, Eskişehir'in Çifteler ilçesinde bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle düzenlediği toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı illerde protesto gösterileri gerçekleştirildiğini hatırlattı.

"Muhalefetin senelerce uğraşsa da başaramayacağı bir şeyi 5 günde başardık" diyen Avcı, "Normal koşullarda bir araya gelmesi düşünülemeyecek birbirinden çok farklı kesimleri, grupları, fraksiyonları toz duman içerisinde birbirleriyle buluşturduk. Yalnız bu gösterilere katılan özellikle gençlere şunu da söyleme ihtiyacı duyuyorum: Bu toz duman dağıldıktan sonra, yanlarında yürüyen bazılarının kimler olduğunu gördüklerinde çok şaşırabilirler. Çünkü medyadan da takip ettiğimiz kadarıyla ve gelen bilgilere göre, birbiriyle imtizaç etmesi, birlikte davranması, birbirleriyle aynı yoldan yürümesi düşünülemeyecek olan farklı kesimlerin bir araya geldiği bir süreç... Yani bu gaz bulutları dağıldığı zaman, koltuğunun altında Orhan Pamuk'un kitabını taşıyan, Açık Radyo dinleyicileri, yanlarında koltuğunun altında ulusol gazeteler taşıyan beyaz bereli çocukları görürlerse hiç şaşırmasınlar" dedi.

interhethaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri