Müzik lisesi için tescilli DİPLOMA

HAYAL Sahnesi Sanat Kurumu, Ankaralı sanatseverlere müjde niteliğinde bir anlaşma imzaladı. Kurum, “London College of Music'in (LCM)” Ankara'daki tek yetkili sınav ve eğitim merkezi olarak kabul edildi.

HAYAL Sahnesi Sanat Kurumu, Ankaralı sanatseverlere müjde niteliğinde bir anlaşma imzaladı. Kurum, “London College of Music'in (LCM)” Ankara'daki tek yetkili sınav ve eğitim merkezi olarak kabul edildi.

Böylece Hayal Sahnesi'ne her yıl Haziran ayında İngiltere'den LCM yetkilileri gelecek. Yetkililerin yapacağı sınavlara katılacak olan öğrenciler, belirlenen 8 seviye sınavını tamamladıklarında tüm dünyada geçerli olan müzik lisesi diploması almaya hak kazanacaklar. Ayrıca LCM'in ön lisans, lisans ve yüksek lisans programları da bulunuyor.
Valley'e bağlı
LCM, dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında dereceye giren The Thames Valley Üniversitesine bağlı bir kurum. Sertifika ve diploma programları ile Avrupa ve Dünya eğitim platformlarında kalite kriterleri açısından önemli bir noktada bulunuyor. İngiltere Eğitim ve İstihdam Bakanlığı (DFEE) onaylı London College of Music'in “grade” diploma seviye sınavları ve belgeleri uluslararası kurullar tarafından gerekli görülen standartlara uygun olarak tüm dünyada geçerli sayılan akreditasyona da sahip.
11 bölüm var
Sanat Kurumu ortaklarından Yalçın Baygın, anlaşma ile ilgili olarak, “En önemli hedefimiz Türkiye'de verilen müzik eğitimi'nin uluslararası kabul görmüş metod ve sistemlerle gelişmesini sağlayarak düzenli, istikrarlı ve kaliteli bir sonuca ulaşabilmektir” dedi. Baygın, LCM'nin yapacağı sınav bölümlerinin “Piyano, klasik gitar, bas gitar / elektro gitar, yaylı sazlar / keman-viyola-viyolonsel, tahta nefesli sazlar / flüt-obua-klarinet-saksafon, bakır nefesli sazlar / trompet-trombon-tuba, vurmalı sazlar-bateri, şan, arp, müzik teorisi ve kompozisyon”dan oluştuğunu aktardı.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri