Mustafa Kır: Demokratikleşme Paketi Yetersiz

Eğitim Bir Sen Ankara 1 nolu şube başkanı Mustafa Kır Demokratikleşme paketini yetersiz buldu.

Başbakan R.Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketinde kılık kıyafetle ilgili  maddelerinin memurun ihtiyacını karşılamadığını söyleyen Eğitim Bir Sen Ankara 1 nolu şube başkanı Mustafa Kır, "Bu paketle kamuda kılık kıyafet sorunu kesin olarak çözülmüyor. Pakette kamu kesiminde genel olarak başörtüsüne çözüm getirilirken, adliye,askeriye ve emniyet çalışanları bunun dışında bırakılıyor. Bu kurumlarda çalışanlar müslüman değil mi, oradaki hanım kardeşlerimizden neden bu hak esirgeniyor."dedi.

                Şuurlu Öğretmenler Derneği, ÖĞ-DER' in aylık olağan şube başkanları toplantısında konuşan Mustafa Kır, kamuda kılık kıyafet konusun çözümü için sonuna mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Demokratikleşme Paketinde kılık kıyafetle ilgili  maddelerinin memurun ihtiyacını karşılamadığını söyleyen Eğitim Bir Sen Ankara 1 nolu şube başkanı Mustafa Kır, "Bu paketle kamuda kılık kıyafet sorunu kesin olarak çözülmüyor. Pakette kamu kesiminde genel olarak başörtüsüne çözüm getirilirken, adliye,askeriye ve emniyet çalışanları bunun dışında bırakılıyor. Bu kurumlarda çalışanlar müslüman değil mi, oradaki hanım kardeşlerimizden neden bu hak esirgeniyor."dedi.

                Dünya gündemine ilişkin bazı açıklamalarda bulunan Kır, bugün müslümanların adeta light hale getirildiğini vurguladı. Dünya müslümanların giderek sayısının arttığını, bir ağa gibi yiyip içebildiğini ancak, her konuda imkanları artan müslümanın dünyada huzurunun kalmadığını belirtti. Tunus, Mısır, Afganistan, Suriye gibi ülkelerin başına gelenlerinin eninde sonunda Türkiye'nin de başına geleceğini, emperyalizmin hedefinin bu olduğuna değinen Mustafa Kır," Türkiye'nin şu da bizim dostumuz diyebileceği dost bir ülke  kalmadı. Malesef eskiden müslümanın kellesini islam düşmanları vururdu. Bugün müslümanın kellesini kardeşi vurmaktadır. Kardeşler arasındaki kavgayı sulh etmek gerekirken saflardan birine destek vermek son derece yanlıştır, bu tutum müslümanlar arasındaki savaşı daha da şiddetlendirmektedir."diye konuştu.

                Doğalgaza uygulanan kotaya da değinen Eğitim Bir Sen Ankara 1 nolu şube başkanı Mustafa Kır, vatandaya 135 metreküpten fazla doğalgaz verilmediğini, bu sebeple sendika olarak buna karşı eylem yaptıklarını söyledi." Vatandaşın sahibi malesef yok" diyen Kır, "Ortada zam yok, kota var. Bunun nedeni önümüzdeki günlerde kartlı sistemden manyetik sisteme geçme projesidir. Bu yapıldıktan sonra vatandaş doğalgazı kullanacak, zammı hissetmeden faturayı ödeyecek," şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri