Mustafa Elitaş; 4+4+4 salıdan pazara Meclisten geçer

Mustafa Elitaş, “Önümüzdeki hafta Genel Kurul’a gelecek. 26 madde, her madde 1 saat sürse, bir haftada biter. Salıdan pazara biter” diye konuştu

AKP’nin önümüzdeki hafta görüşüleceğini açıkladığı kesintisiz eğitimi 4+4+4 modelinde 12 yıl olarak kademelendiren yasa teklifi için geri sayım devam ederken, dün son hamleler yapıldı. Ak Parti grup yönetimi, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’le görüşerek, muhalefetin iddialarına yanıt verirken, tartışmalara nokta koyarak, teklifin Genel Kurul’da görüşülme takvimini iletti. 4+4+4 teklifi için ilk olarak AKP Grup başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Ayşe Nur Bahçekapılı ve Ahmet Aydın, randevu istedikleri Çiçek’le görüştü. Elitaş, teklifin önümüzdeki hafta 27 Mart Salı günü görüşülmeye başlanacağını belirtirken, görüşmelerin ne kadar süreceği konusunda, “Önümüzdeki hafta Genel Kurul’a gelecek. 26 madde, her madde 1 saat sürse, bir haftada biter. Salıdan pazara biter” diye konuştu.

‘İddiaları inceleyin’
Çiçek ise, önceki akşam CHP ve MHP’nin teklifin yok sayılmasına ilişkin başvurularını Milli Eğitim Komisyonu’na gönderdi. İktidar partisine mensup 100’ü aşkın milletvekilinin salonu doldurarak saldırgan tavırlar sergilediği, teklifin anayasa ve içtüzüğe aykırı olarak kabul edilmiş gibi işlem yapıldığı iddialarının bulunduğu Çiçek imzalı yazıda, “CHP ve MHP grupları tarafından Başkanlığımıza sunulan dilekçeler ektedir. İddia edilen hususlar çerçevesinde durumun Anayasa ve TBMM İçtüzüğü’nün 29 ve 46. maddeleri açısından incelenmesi, değerlendirilmesi ve gereğinin yapılmasını rica ederim” ifadeleri yer aldı.

Avcı: Değerlendireceğiz
Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Avcı ise,”Gelen yazıları komisyon olarak değerlendiriyoruz. Anayasa, içtüzüğün 29 ve 46. maddeleri ve kanunlar yönünden komisyonun Başkanlık Divanı olarak bu yazıda belirtilen hususları inceleyeceğiz, değerlendireceğiz ve gereğini yapacağız. Arkasından raporu TBMM Başkanlığı’na sunacağız. Bunlar birbirinden ayrı süreçlerdir” dedi.”Teklifi komisyona çekmek için bir sürpriz bekleyelim mi?” sorusuna Avcı, “Ben geri çekmek gibi bir sürpriz beklemiyorum” karşılığını verdi.

‘Hocasının mektubunu okusun’
Öte yandan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çiçek’in, muhalefetin itirazlarını Milli Eğitim Komisyonu’na göndermesi konusundaki soruları yanıtlarken, “İddialara karşı bana yanıt mı verin, ben o iddialara bakayım mı yoksa siz bunun gereğini yapın’ mı diyor?” diye konuştu.
Gazetecilerin, “İnceleyin ve arkasından gereğini yapın” anımsatması üzerine Kılıçdaroğlu, “Komisyon Başkanı’nın kendi öğretmeninin kendisine yazdığı mektubu, sessiz, sakin bir odada oturup okumasını isterim. Öğretmeni ona nasıl bir mektup yazdı, o mektubun sorumluluğu çok ağırdır. Sayın Komisyon Başkanı’nın benim bu çağrımı sağduyu ile değerlendireceğine inanıyorum” dedi.


 
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 14 Eylül 2011’den, 24 Şubat 2012’ye kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki illerde bulunan öğretmenlerden sağlık özründen 13, eş özründen 9 bin 255, genel ve özel hayatı etkileyen nedenlerden (eş ölümü, doğal afet, eşi şehit olanlar vb.) 120 olmak üzere toplam 9 bin 388 öğretmenin tayin edildiğini açıkladı. Dinçer, 2012-2013 dönemi tayinlerinin Eylül 2012’de yapılacağını bildirdi.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri