Müsavat Dervişoğlu: Öcalan tıkıldığı delikten çıkamaz

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin 7. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ankara'da düzenlenen etkinlikte konuştu. Gündeminde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Öcalan" çağrısı vardı. Dervişoğlu, MHP'ye sert sözlerle tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin 7. kuruluş yıl dönümünde konuştu.

Anayasa tartışmalarına değinen Dervişoğlu, iktidarın son günlerde gündeme getirdiği konularla gerçek niyetinin deşifre olduğunu belirtti. Bahçeli'nin Öcalan çıkışını da değerlendiren Dervişoğlu, "Kim hangi planı yaparsa yapsın, Abdullah Öcalan denilen o canibaşı tıkıldığı delikten çıkamayacak, Meclis'e getirilemeyecektir. Cesetlerimiz çiğnenmeden buna izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

İYİ Partililer, 7. Kuruluş Yıl Dönümü’nde Ankara Atatürk Spor Salonu’nda bir araya geldi.

Dervişoğlu'nun konuşması şöyle:

"KAYBEDEK 1 DAKİKAMIZ BİLE YOK"

101 yaşındaki Cumhuriyetimizin yarınıyla dertlenirken, hunharca öldürülen kadınları düşünüp, mekanı Cennet Bebeklerimize yanarken, birlikte büyüttüğümüz metaneti götüreceksiniz memleketlerinize.

Yalnız değiliz, haksız Değiliz, güçsüz hiç değiliz’i götüreceksiniz yanınızda çokuz, haklıyız ve güçlüyüzün tohumlarını ekeceksiniz kendi toprağınıza. İl il, İlçe İlçe mahalle mahalle kadın erkek, genç yaşlı demeden yapacaksınız bunu.

Çünkü, Cumhuriyetimizin 101. yaşına 2 gün var. daha önce de söyledim, bizimse kaybedecek 1 dakikamız bile yok! Derdini duymadan geçeceğimiz, gözlerine bakmadan gideceğimiz, çökmüş omuzlarına elimizi koymayacağımız bir insanımız bile kalmayacak!

"TÜRKLER AZINLIK YAPILMAK İSTENİYOR"

İhtirasla dolu ihanet şebekesi çığırından daha da çıkarak, Türk’ün Devletini kurduğu Millet Meclisinde, Devlet düşmanlarını kürsüye çağırmaktadır. Gelinen noktada son aşama ise Dünya’da emsali olmadık şekilde İstiklalini kazanarak, Bütün mazlum milletlere örnek olmuş Türk Milletini, Onu bizzat, “kayıtsız ve şartsız” sahibi olduğu Vatanında Azınlık haline getirmektir. Ortadoğu coğrafyasının “Millet olamamış” Ve “Türk Milletininki gibi bir Cumhuriyet ülküsüne sahip olmamış” diğer mensupları gibi Cumhuriyetsiz bırakmaktır.

Sonu gelmez savaşlara, ayrılıkçılığa, bitmek tükenmek bilmeyen sömürüye Ve en önemlisi de sonsuz bir İstibdat rejimine mahkum etmektir. İşte bu büyük ihanet planı bu şekilde tamamlanacaktır. Her beka dediklerinde, beka tehdit edilecek Her demokrasi dediklerinde, hürriyet eksilecek her milli dediklerinde, millet kaybedecektir.

"BİZİM KALEMİZİN HARCI MİLLİYETÇİLİK"

Çünkü: üç unsurla kardık biz bu kalenin harcını birincisi bellidir: Milliyetçiyiz! Bizler başkasının değil, Türk Milletinin Milliyetçileriyiz! Bizim milliyetçiliğimiz binlerce yıllık ortak bir mirastan gelir, Orhun’da taşa kazınmış, Dede Korkut ile dile gelmiştir. Divan-ı Hikmet ile can bulmuş, Yunus ile çağlardan taşmıştır. Ve İstiklal Marşı ile ebediyete yazılmıştır:

“Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye Halkına Türk Milleti denir” İşte bizim yolumuz da buradan geçmektedir.

ÖCALAN ORTAKLIĞI

Bu ülkenin elli bin insanının katili olan ve bir an dahi olsa yapıp ettiğinden pişmanlık emaresi bile göstermeyen bir insan müsveddesinin İmralıdan çıkarılmasının “umut hakkı” adı altında pazarlanmasında Nasıl ortaklaştıklarını milletimiz görüyor. Buna tek ciddi itirazın çileli milletin gönlünü yakan bu ihanete karşı tek hakiki sesin de İYİ PARTİ’den çıktığını görüyor. İşte İYİ PARTİ bunun için kuruldu

Ben İYİ Partinin kurucularından biriyim. Bugün benim siyasi hayatımın da 7. Yılıdır. Ben size ait olan bu büyük destanınızın bir sayfasıyım. Onu yazacak olan kalemlerse yine sizlersiniz! Memleketin dört bir yanından gelen sesler ve sözlersiniz!

Altı ay önce yapılan olağanüstü kurultayla Bu son ocağın ateşinin sönmemesi Bu son kalenin yıkılmaması görevini bana yüklediniz. O görev, gayrı bize emanettir O emanetse, her daim başımın üstündedir! Bugün her bir dava arkadaşımdan aldığım bu emaneti, Söylediğiniz her bir sözü işte bu sayfaya Sizin sesinizle söyleyecek, Sizin sözünüzle yazacağım. Bilinsin ki, Başkalarının merhamet kapılarına değil, Sadece Milletin vicdanına yürüyeceğiz Bilinsin ki, Yarın için ikbal davası değil, Bugün için irfan davası güdeceğiz. Bilinsin ki tek kavgamız, Ekmeğimizi aşımızı çalanlarla, Acımızı, sevincimizi ayıranlarladır.

"İKTİDARIN GERÇEK NİYETİ DEŞİFRE OLDU"

Hepinizin malumu olduğu üzere Türkiye’nin gündemine yeni bir anayasa tartışması taşınmıştır. Bu yeni anayasa gündeme getirildiğinden itibaren, Türkiye’de nelerin tartışıldığına dikkatinizi çekmek isterim. Televizyonlarınızı açtığınızda, gazeteleri karıştırdığınızda, Köşe yazılarını okuduğunuzda satırbaşlarının, Türkiye’nin beklentilerinin hilafına şekillendiğine şahit oluyorsunuz. Yeni anayasa ile ilgili, Değiştirilmesi teklif dahi edilemez ilk dört maddenin tartışma masasına yatırılmasından sonra, Etnik köken üzerinden mülahazalar, İmralı Canisinin serbest bırakılması, Bir siyasi partinin grup kürsüsünden konuşturulması, Kandil üzerinden kurulan köprüler, Suriye’nin kuzeyindeki yapıların tanınması, Yeni açılım senaryoları gibi konular kamuoyunun gündemini meşgul ediyor. Yaşanan bu tartışmalar, iş başında bulunan iktidarın gerçek niyetini deşifre etmeye yeterlidir.

BAHÇELİ'YE YANIT: MİLLİYETÇİLİK YARIŞINA GİRMEM

Kim hangi planı yaparsa yapsın, Abdullah Öcalan denilen o canibaşı tıkıldığı delikten çıkamayacak, Türkiye Büyük Millet Meclisine getirilemeyecektir. Cesetlerimiz çiğnenmeden buna izin vermeyeceğiz. Lütfen dikkat edin, Şifreli sözlerle konuşmuyorum. Hiç kimseyle de milliyetçilik yarışına girmiyorum. Milliyetçilik bu milletin ortak değeri, Türkiye Cumhuriyetinin de kuruluş felsefesidir. Hiç kimsenin bu mukaddes duyguyu inhisarına almak selahiyeti yoktur.

ÖZEL'E GÖNDERME: TÜRK MİLLETİNE İKTİDAR VAAT EDİYORUM

Ben başkalarına devlet değil, Türk milletine kendi iktidarını vaat ediyorum. Ben başkaları gibi iktidar karşıtlığından korkan muhalefeti de temsil etmiyorum. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin değerlerinde ve kuruluş felsefesinde buluşan herkesi, İstiklal ve istikbalimizi koruyup kollamak üzere, Adalette, hürriyette ve eşitlikte bir ve birlikte olmaya Yani İYİ Parti’de buluşmaya davet ediyorum. Her yerde söylediğimi burada da tekrarlıyorum: Buyrun ayağa kalkıp ve hep birlikte söyleyelim.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri