Mursiye Destek, Darbecilere Lanet

“Mısır darbesi Mursiy’e değil, İslam milletine karşı yapılmıştır”

   MEMUR-SEN ANKARA İL BAŞKANI VE EĞİTİM-BİR-SEN 1 NOLU ŞUBE BAŞKANI MUSTAFA KIR AGD TARAFINDAN ABDİ İPEKÇİ PARKINDA MISIR ADEVİYE MEYDANINA DESTEK İÇİN YAPILAN PROGRAMDA YAPTIĞI KONUŞMADA: “MISIR DARBESİ MURSİYE DEĞİL, İSLAM MİLLETİNE KARŞI YAPILMIŞTIR”  DEDİ.

 

 “Mısır darbesi Mursiy’e değil, İslam milletine karşı yapılmıştır”

        3 Temmuz 2013 tarihinde dünya yeni bir darbeye şahit oldu. Halkın % 50 den fazla oyunu alarak Mısır Cumhurbaşkanı olan Muhammet Mursi Mısır Genel Kurmay Başkanı Sisi’nin komuta ettiği Mısır Ordusu tarafından yapılan bir darbeyle görevden uzaklaştırıldı. Bu darbe salt Mısır ordusunun gücüyle değil Batılı emperyalistlerin, küresel güçlerin teşvik ve desteğiyle yapılmıştır. Mısır Darbesi Mursi’nin şahsına karşı değil, İşbirlikçi olmadığı, küresel güçlerin değirmenine su taşımadığı, İslam kardeşliğini esas aldığı, başta Filistin olmak üzere İslam Ülkeleri ile yakınlaşma duyduğu için Mursinin temsil ettiği İslam davasına karşı yapılmış bir darbedir. Onun için Mısır darbecilerine karşı savaşmak sadece Mursi’nin ve İhvanı Müslim’inin davası olduğu kadar bütün Müslümanların da davasıdır.

        İşte bu sebepledir ki, Mursi’nin görevden uzaklaştırılmasını İslam aleminin onur meselesi sayan Ihvanı Müslimin’in Mısır’ın Adeviye meydanda, İslam ülkelerinin şuurlu STK’alanları da ülkelerinin alanlarında 1 aydan beri Mursiye destek için kıyam durmaktadır. Onun için bu gece ülkemizde her yer Mısır, her yer Adeviye meydanı olmuştur.

Nerede gözlerden yaş yerine kan akıyorsa orası İslam Coğrafyasıdır.

        İşte bizde bugün mübarek bir ayın mübarek bir gecesinde Sıhhiye meydanından Adeviye meydanına; dini ve davası için kıyam duran, Haktan, hakikatten yana olan, zalimlere boyun eğmeden dimdik duran Mısır’lı kardeşlerimize destek vermek için buradayız.

         Bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesinin gölgesi üzerimize düştüğü şu anda yaptığımız destek dualarının Mısırlı kardeşlerimize moral, diktatör rejimlerin yıkılışının vesilesi olmasını istediğimiz için buradayız.

 

 Darbeden, darbecilerden yana olanları, onlardan medet umanları kurtuluşu İslam Kardeşliğinde değil, emperyalist güçlerin kalleşliğinde görenleri, Adı Müslüman olup zalimlerin, hainlerin, katillerin işbirlikçiliğine soyunanları lanetlemek için buradayız.        

 

        Son yıllarda nerede bir ülkenin üzerinde kapkara dumanlar yükseliyorsa, nerede tanklar yürütülüp, toplar patlatılıyor, füzeler fırlatılıyorsa, nerede iç sızlatan ağıtlar yakılıyorsa, nerede gözlerden yaş yerine kan akıyorsa biliniz ki orası İslam coğrafyasıdır.

           Nerede çatışan, savaşan, katliam yapan,katliama uğrayanlar, açlık yokluk ve sefaletin pençesinde kıvrananlar varsa biliniz ki onların adı Müslüman dır.

           Evet, Bizim adımız Müslüman olduğu halde TV ekranlarında, internet sayfalarında zalim sömürü düzeninin çarkları arasında kayıp olup giden canları yanan yürekleri parçalanan cesetleri, yakılıp yıkılan mabetleri, medreseleri, göçe zorlanarak mülteci konumuna düşürülen yüz binleri seyrederken onları başkaları sanıp üzülüp geçiyoruz.  Oysaki onlar biziz, biz onlarız. Onlar bizden biz onlar bizden parçayız. Çünkü biz onlarla aynı dine mensup  kardeşleriz.

Ne yazık ki yıllardan beri 2 milyarlık İslam âleminin damarlarından oluk oluk kan akıtılmasına rağmen üzerimizde oynanan oyunları, kurulan tuzakları bir türlü görmüyoruz. Yaşananlardan ders alarak silkinip de kendimize gelemiyoruz. Hala bizi birbirimize düşürenleri dost gerçek dostlarımızı düşman görüyoruz.  Oysaki Müminlerin dostu ancak müminler olduğu gibi, Yahudi ve Hristiyanlar da birbirlerinin dostudurlar Çünkü küfür tek millettir. Domuzdan post olmadığı gibi Onlardan dost olamaz.           

 Mısır darbesi içeride İşbirlikçilerin dışarıda küresel güçlerin oyunudur

         Mısır’ı iç çatışmalara sürükleme riski oldukça yüksek olan bu darbe Mısır ordusunun salt iradesi ile değil,  Müslüman Mursi’nin Mısır’ın başında olmasını, Türkiye ve Filistin halkına yakınlaşmasını İsrail’in güvenliği açısından tehlikeli gören ABD, AB ve Küresel emperyalist aktörlerin kirli oyunlarının bir parçasıdır. Ancak emperyalist güçler bu oyunlarını sapı bizden olan işbirlikçi baltalar tarafından gerçekleştirilmiştir. 

        Demokrasi havariliğini kimseye kaptırmayan BM, AB ve ABD ‘NİN Mısır askeri darbesini kesin bir dille kınamaktan kaçınmasının darbeye darbe, yüzlerce kişinin hunharca katledildiği katliama katliam diyememelerinin sebebi darbenin arkasında kendilerinin olmalarından kaynaklanmaktadır.  

 Küresel güçlerin amacı demokrasi değil, sömürü çarkını döndürmektir

           Batının ABD ve AB’nin İslam ülkelerine demokrasi getirmeleri yönündeki gayretleri Müslümanları zalimlerin zulmünden kurtarmak ve özgürlük alanlarını için değil, bilakis doğrudan ya da işbirlikçileri vasıtasıyla o ülke üzerindeki çıkarlarını korumak, sömürü çarkını döndürmek içindir.  

         Irak halkını Saddam’ın zulmünden kurtarmak ve Irak’a demokrasi getirmek ABD tarafından işgal edilen Irak’ta 2 Milyon ıraklı öldürüldü.2 Milyon kadın dul,5 milyon çocuk yetim kaldı. Binlercesi yaralandı ve sakat kaldı yer altı yerüstü kaynakları tarihi kültürü yok edildi. Irak’a demokrasi mi geldi? Suriye’de kan gövdeyi götürüyor. Libya’da 35 bin Müslüm katledildi. Doğu Türkistan Afganistan, Pakistan, Arakan do oluk oluk kan akıyor. Buralara demokrasi mi gelecek? Bir tarafta demokrasi için darbeciler yok ediliyor Mısırda demokrasiden sonra darbeye geçilmek için darbecilere destek sağlanıyor.

 

       AB ve ABD’nin demokrasi ve dostluk anlayışı sorgulanmalıdır.

   BM, AB ve ABD ‘nin Ortadoğu ve İslam ülkelerinde oynandığı kirli oyunun tek amacı ne demokrasi ne insan haklarıdır. Tek amaç İsrail’in güvenliği ve İslam ülkelerinin yer altı ve yerüstü kaynaklarının sömürebilecek mekanizmanın varlığının sürmesidir. Onun için bu ülkelerin demokrasi konusundaki çifte standartları ve samimiyetleri mutlaka sorgulanmalıdır. Kurtuluşu hala batıda görenler batının dostluğunun hangi anlama geldiği konusunda mutlaka kafa yormalıdır.            

        Oynanan bu oyunlar, kurulan bu tuzaklar batının gücünden değil Müslümanların dağınıklığından, birbirinin dertlerini dert edinmemelerinden bir bedenin uzuvları gibi bir binanın tuğlaları gibi kenetlenmemelerinden kaynaklanmaktadır. 

            Çözüm, Müslümanların kardeşliğindedir.

        Çözüm Avrupa’nın kalleşliğinde değil İslam kardeşliğindedir. Irak’ın işgalinden, Libya’nın dağıtılmasından Afganistan’ın, Pakistan’ın iç karışıklığından ve Suriye’nin kardeş kavgasından Mısır’ın halinden ders alma zamanımız gelmediyse o zaman helakimizi beklemekten başka çaremiz kalmamıştır. İslam Ülkelerinin halkları ve yöneticileri silkinip ya kendilerine gelecekler, ya da işgal edilmek için gün sayacaklardır.

         Mursi’yi destekleyen İslam Ülkeleri Devlet Mitingi düzenlenmelidir

         Mısır darbesi karşısında BM, AB ve ABD’nin tutumu Müslümanları birleştirmek için bir milat olmalıdır. Çünkü Mısır İslam ülkelrinin silkinişi için bir kırılma noktasıdır. Buradan darbecilerin başarısı darbe heveslilerini harekete geçirecek Müslümanların başarısı heveslerini kursaklarında bırakacaktır. Bütün Müslümanlar bir binanın tuğlaları gibi, bir bedenin uzuvları gibi bütünleşmelidir.

  Gün Mısır’a sahip çıkma, gün Muhammet Mursi’nin yanında olma günüdür,gün darbeye karşı duranların yanında olma günüdür. Onun için Mısır’halkını desteklediğini iddia eden İslam Ülkelerinin hükümet ve devlet başkanlarının öncülüğünde destekçi siyasi partilerin ve STK’ların destekleriyle bir devlet mitingi yapılmalı ve Mısır’ın Cuntacı yönetimiyle siyasi,diplomatik ilişkiler kesilmelidir.  İslam Ülkelerinin

 

Mustafa KIR

Memur-Sen Ankara İl Başkanı ve

Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube başkanı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri