Müdürlük Atamalarında Yürütmeyi Durdurma

Aktif Eğitim-Sen'den Açıklama: MANİSA 1. İDARE VE ŞANLIURFA 2. İDARE MAHKEMELERİ DE YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARLARI VERDİ

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine ilişkin Yönetmelik kapsamında Okul Müdürlerinin 75 puana dayalı değerlendirmesi sonucu görevden alınmasına ilişkin, üyelerimizin açtığı davalarda yürütmeyi durdurma kararları gelmeye devam ediyor.  Manisa 1. ve Şanlıurfa 2. İdare Mahkemeleri de bu konuda yürütmeyi durdurma kararı verdiler.

 

Manisa 1. İdare Mahkemesinin, üyemiz hakkında 2014/1003 E. sayılı ve 20.02.2015 tarihli, kararında; “(…) dava konusu işlemlerin eğitim hizmetlerinin yönetimine ilişkin etki ve sonuçları ile davacının görevi ve atanmasına ilişkin sonuçları gözönünde bulundurulduğunda; yürütülmeleri durumunda giderilmesi güç zararlara neden olacağının da kabulü gerekmektedir. Açıklanan nedenlerle, hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemlerin; uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden (…) yürütmesinin durdurulmasına, (…) oy birliğiyle karar verildi.” denilmektedir.

 

Şanlıurfa 2. İdare Mahkemesinin, üyemiz hakkında 2014/407 E. sayılı ve 05.02.2015 tarihli, kararında; “(…) Dava konusu işlem nedeniyle davacının görevi ve görev yeri değişeceği, bu değişikliklerin silsile halinde il düzeyinde diğer görev ve görev yeri belirlemelerini etkileyeceği dikkate alındığında, dava konusu işlemin; uygulanması halinde telafi güç zararlar doğurabileceği anlaşılmıştır. Açıklanan nedenlerle; hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin;  uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinde (…) yürütülmesinin durdurulmasına (…) oybirliğiyle karar verildi.” denilmektedir.

 

Bu ve bunun gibi sayısız karardan sonra Milli Eğitim Bakanlığından, yargı kararlarını uygulama konusunda gerekli hassasiyeti göstermesi ve yürütmesi durdurulan bu haksız işlemlerden sonra görevleri sona erdirilen yöneticilerin görevlerine iade edilmesi beklenmektedir. Aktif Eğitimciler Sendikası olarak Milli Eğitim Bakanlığını göreve davet ediyoruz.

 

Yürütmeyi Durdurma Kararı (Manisa-1) için tıklayınız.

Yürütmeyi Durdurma Kararı (Şanlıurfa-2) için tıklayınız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri