Müdür Yetkili Öğretmenler

Kamudanhaber sitesinin Müdür Yetkili öğretmenlerin yeni yönetmelikteki durumları ile ilgili tespiti.

29/08/ 2009 tarih ve 27334 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Yönetici Atama Yönetmeliği değişikliği ile Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek–1 Yöneticilik İstek Formu ile Ek–2 Yönetici Değerlendirme Formu Danıştay İDDK kararları da göz önünde bulundurularak değiştirilmiştir.

Bakanlık "vekalaten ve görevlendirme ile yürütülen yöneticiliklere" verilen puanları kaldırmıştır.Bu değişiklikle beraber vekaleten ve geçici görevlendirme ile görev yapan idarecilere EK 2 formunda verilen puan kaldırılmış bulunmakla beraber; Yeni bir tartışmanın kapısı aralanmıştır.

Müdür Yetkili öğretmenlere EK 2 de puan verilecek mi? Müdür yetkili öğretmenlikte geçen hizmet süreleri değerlendirmeye esas alınacak mı?

Bu soruları yanıtlamak için öncelikle, 13 Ağustos 2009 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Yönetici Atama ve Yer Değiştirmelerine ilişkin yönetmeliği iyi incelemek ve bilgi sahibi olmak gerekir.Müdür yetkili öğretmen tanımı bakın yönetmelikte nasıl yapılmış.


Tanımlar
Madde 4-
ğ) Müdür Yetkili öğretmen: Müdür normu bulunmayan ilköğretim okullarında sınıf öğretmenliği görevi yanında yönetim hizmetlerini de yürütmek üzere görevlendirilen öğretmeni diye tanımlanırken,
Yine yönetmeliğin 25. maddesinin 2. fıkrasında Müdür Yetkili öğretmenlere atıfta bulunularak;
Yönetim kademelerinde geçmiş sayılan diğer görevler tanımıyla;
Madde 25
(2) Bu Yönetmelikteki yönetim kademelerine atamayla sınırlı olmak üzere; ikili anlaşmalar çerçevesinde Bakanlıkça açılan ya da yönetici ve öğretmenleri Bakanlıkça görevlendirilen yurt dışındaki eğitim kurumlarında müdür olarak geçirilen süreler dördüncü kademe, müdür yardımcısı olarak geçirilen süreler birinci kademe yöneticiliğinde; görevli olduğu eğitim kurumunda eğitim kurumunu eğitim öğretime açmak kaydıyla kurucu müdür olarak geçirilen süreler üçüncü kademe yöneticiliğinde; en az bir yıl görev yapmış olmak kaydıyla müdür yetkili öğretmen olarak geçirilen süreler üçüncü kademe yöneticiliğinde, özel öğretim okullarında müdür olarak geçirilen süreler dördüncü kademe, müdür yardımcısı olarak geçirilen süreler ise birinci kademe yöneticiliğinde geçmiş sayılır. Bunlardan eğitim kurumu yöneticiliklerine atanmak isteyenler, yapılacak duyurulara başvurmaları halinde atanmak istedikleri eğitim kurumu için bu Yönetmelikte öngörülen hizmet süresi de dikkate alınarak atama usul ve esaslarına göre atanırlar.

Yukarıda yazılan yönergeler, Milli Eğitim Bakanlığının Resmi olarak tüm kamuoyuna sunduğu Yönetici Atama yönetmeliğinin yönetmelik maddeleridir. Bu kriterlere göre Müdür Yetkili öğretmenler 3. kademe yöneticilik görevinde bulunmuş sayılırlar ve C tipi kurum Müdürü olarak değerlendirilirler.

 

Kamudanhaber.com


 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri