MÜDÜR YARDIMCILARI MAĞDUR

Aylarca çalışarak müdür yardımcılığı sınavını kazanan adaylar mağdur mu ediliyor.

Aylarca çalışarak müdür yardımcılığı sınavını kazanan adaylar Ankara Valiliği'nin 2006 sınavının geçerlilik süresi dolmadan yapmış olduğu duyuruya başvuru yapmak istediler. Ama karşılarına taşra sürprizi çıktı. Evleri merkezde olduğu, çocukları merkezde okullara devam ettiği için ve benzeri birçok sebepten dolayı müdür yardımcılığında yalnızca taşra okullarındaki açıklar ilan edildiği için başvuru yapamadılar.

 

        Daha sonraki süreçte Ankara'da bölge idare mahkemesi tarafından bütün münhallerin açık ilan edilmemesinin yanlış olduğuna dair bir karar çıkınca; Ankara Valiliği tüm atamaları iptal edip yeni bir duyuruya çıktı. Yeni duyuru da 2 yıllık süre dolmuş oldu. Yeni açılan bireysel bir  davada da 2 yıllık sürenin dolmuş olmasından dolayı yeni atamaların iptali istendi ve mahkemeden de bu yönde bir karar çıktı. lBu duyurularda da 2 yıllık süre dolmuş olmasına karşın bu duyuruların uzamasının esas nedeninin bölge idare mahkemesinin kararına istinaden olduğu unutulmamalıdır.

       

        2006 sınavını aylarca çalışarak kazanan  eğitimcilerin Ankara Valiliği tarafından ilan edilen ilk açıklara başvuramamasının sebebi kendileri değildir. Bunun nedeni Ankara Valiliği'nin ilk ilanında yöneticiliği açık bulunan tüm kurumları ilan etmemesidir. Bu durum daha sonra da mahkeme kararı ile teyit edilmiştir. Dolayısı ile bu yönetici adayları için aslında sınavının geçerlilik süresi dolmadan Ankara Valiliği'nin ilk duyurusu esas alınmalıdır. Çünkü ikinci duyuru ilk duyurunun devamı niteliğindedir. İlk duyuruda hiçbir atama yapılmamıştır; yapılan atamalar da iptal edilmiştir. Aslında bu atamanın başvurusu Valiliğin ilk ilan tarihi esas alınmalı ve mağduriyetlerde giderilmelidir. Şu anda kesin uygulamalar olmamasına rağmen durumun böyle bir seyir izlemesi beklenmektedir. Sıra, ataması iptal edilen merkezdeki yöneticilere geldiğinde biryesel olarak dava açma haklarını kullanacaklardır. Biz site yönetimi olarak mağdur olacak yönetici adaylarına destek olacağız. Sendikalar da mağdur yöneticilere dava sürecinde yol göstermeli ve destek olmalıdır.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (14)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri