Miniklere bir günlük halk oylaması tatili

İlköğretim okulları ile anasınıflarına yeni kayıt yaptıracak olan öğrenciler, salı günü okulla tanışacak

İlköğretim okulları ile ana sınıflarına yeni kayıt yaptıracak öğrenciler, 14 Eylül Salı günü okulla tanışacak. Bu yıl uyum programı referandum nedeniyle 4 günlük olacak.

12 Eylül'deki halk oylamasından sonra okullardaki temizlik işleri 13 Eylül Pazartesi gününe kalacak. Bu nedenle okullara yeni kayıt yaptıran öğrencilerin uyum programının 14-17 Eylül arasında uygulanacak.

 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın minik öğrencilerin okula alışmalarını kolaylaştırmak amacıyla birkaç yıl önce uygulamaya koyduğu uyum programı, bu yıl referandum nedeniyle 4 gün olacak. Bugünkü halk oylamasında kullanılacak okullarda temizlik işleri ve düzenleme çalışmaları yarına kalacak. Bu nedenle uyum programı 14-17 Eylül günleri arasında uygulanacak. Uyum programı okullar açılmadan bir hafta önce düzenleniyor. Anasınıflarına yeni başlayan öğrenciler için hazırlanan program çerçevesinde ilk gün okullarda açılış törenleri düzenlenecek.
Okul müdürleri, velilere bu uygulamanın amaçlarını, yararlarını ve okul öncesi eğitim programını özetleyen açıklamalarda bulunacak. Miniklere sınıf kuralları tekrar edilecek ve sınıf ile okul tanıtılacak. Anasınıfı öğrencilerin tuvalet ile lavabo kullanımına ilişkin bilgi verilecek. 2010-2011 eğitim-öğretim yılı 20 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri