Minibüsle yaya üst geçidinden geçti

Rize'de 36 yaşındaki İsmail Güngör, kullandığı minibüsle yaya üst geçidinden yolun karşısına geçti.MOBESE kameralarına yakalanan ve 189 lira ceza kesilen İsmail Güngör'ün aracında da sürtünmeler nedeniyle de 2 bin liralık hasar oluştu. Güngör, “Çok istiyo

Fıkra gibi olay dün saat 23.00 sıralarında yaşandı. İsmail Güngör, bir arkadaşıyla birlikte 53 AN 660 plakalı 2009 model minibüsüyle sahilde gezintiye çıktı. Güngör, kullandığı araçla bir ayağı sahilde, diğeri ayağı ise Menderes Bulvarı MOBESE merkezi önünde bulunan ve yayaların kolay kullanımını sağlamak için basamak yerine düz rampa şeklinde yapılan üst geçidin önüne geldi. Minibüsle önce kaldırıma çıkan Güngör, ardından da yaya üst geçidine tırmanıp karşı taraftaki kaldırıma indi ve karayoluna geçerek yoluna devam etti. Çevredeki vatandaşların şaşkın bakışları altında gerçekleşen olay MOBESE kameraları tarafından görüntülendi.

Trafik ekipleri, bir süre kovaladıktan sonra durdurdukları sürücü İsmail Güngör'e trafiği tehlikeye düşürmek ve trafik görevlilerinin 'dur' ikazına uymamaktan toplam 189 lira trafik cezası kesti. Güngör'ün aracında üst geçitten geçerken sürtünmeden dolayı yaklaşık 2 bin liralık da hasar oluştuğu belirtildi.

'BİR DE ARABAYLA GEÇEYİM DEDİM'

İsmail Güngör, yaya olarak geçtiği üst geçitten bir de arabayla da geçmek istediğini belirterek şunları söyledi:
“Belediye Başkanımız Halil Bakırcı yayalara bir üst geçit yaptı. Biraz geniş olmuş. Bir gün buradan yaya geçtim. Sonra 'bir de arabayla geçeyim' dedim. Arkadaşımla birlikte dün akşam geçtik. Cahillikten mi yoksa arkadaşların fikirlerinden mi kaynaklandı bilemiyorum. Bir kere yaptık. Ne yapalım? Çok istiyordum, onu da gerçekleştirdim.”
Üst geçitten geçerken aracın dönüşte zorlandığını anlatan Güngör, “Biraz zor oldu. Uğraştık ama arabanın da sağını solunu çizdik. Bu hasarlar önemli değil. Bizim kaporta üzerine işyerimiz var. Trafik ekipleri 189 lira ceza kesti. Arabada da 2 bin lira zarar var” dedi.

BENZER OLAY 2006'DA YAŞANDI

Rize'de benzer bir olay 25 Kasım 2006 tarihinde yaşandı. Fener Mahallesi'nde polis lojmanları önündeki üst geçidin güney tarafı mahalle yolu ile aynı seviyede bulunduğu için, 53 EC 984 plakalı otomobil üst geçide buradan girerek ön tarafa kadar ilerlemiş, bir süre geçitte kalan otomobil, sahil yolu inşaatında çalışanların uyarısının ardından geri manevra yaparak üst geçitten çıkmıştı. 25 yaşlarında olduğu belirtilen otomobil sürücüsünün, yanındaki kız arkadaşıyla birlikte üst geçit üzerinden güneşin batışını izlemek istediği anlaşılmıştı. Trafik ekipleri o tarihte sürücüye, 'trafik işaret levhaları, cihazları ve yer işaretlemeleri ile belirtilen veya gösterilen hususlara uymamaktan' 49 YTL para cezası kesmişti.
hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri