Milyonluk okul bağışı mahkemelik

Ölümünden 6 ay önce işyeri binasını okula bağışladı. Evlatları "Babamız kandırıldı" diyerek mahkemeye başvurdu. Okul yönetimi: Her şey prosedüre uygundu

Adana'da hayırsever Hilmi Loğoğlu'nun 1 milyon TL değerindeki binasını, bir köy okuluna bağışlaması ailesini isyan ettirdi. Loğoğlu'nun 4 çocuğu, "babamız kandırıldı" diyerek mahkemeye başvurdu.

ÇELTİK'TEN KAZANDI
Protokolü yapan Milli Eğitim ve okul yönetimi ise Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde doğan Hilmi Loğoğlu, geçen yıl 83 yaşında ölene kadar, sahip olduğu çeltik fabrikalarından kazandığı paraları gayrimenkullere yatırdı. Gülay Looğlu (80) ile evliliğinden Osman, İlhami, Bülent ve Özden isimli 4 çocuğu dünyaya gelen Loğoğlu, 22 Haziran 2011'de memleketi Kadirli'nin Koçluk Köyü İlköğretim Okulu'na bağışta bulundu.

"ÖLSEM BİLE SİZİN OLACAK"
Adanalı işadamı, Kenan Evren Bulvarı'nda bulunan ve değeri 1 milyon TL olan 160 metrekare işyerini okula verdi. Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılan protokolde Loğoğlu, "Ben öldükten sonra kirası ve mülkiyetiyle ilköğretim okuluna ait olacak" diye imza attıktan yaklaşık 6 ay sonra hayatını kaybetti. Eşinden bir süre sonra da Gülay Loğlu öldü. Ailenin 4 çocuğu, babalarının bu bağışı yaparken akıl sağlığının yerinde olmadığını belirterek, iptali için mahkemeye başvurdu. Ocak 2012'de, Adana 8. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde "mahfuz hisseye tecavüz, tapu iptali ve tescil" davası açıldı

"NE BAĞIŞI, KİME YAPTIM"
Ölmeden önce babalarına bağışı sorduklarını ve "Ne bağışı, kime yaptım?" şeklinde cevap aldıklarını belirten Bülent Loğoğlu "Babam son zamanlarında para ile ilgili kavramları yitirmişti. Bağışı yaparken kanser tedavisi görüyordu. Akli melekeleri yerinde değildi. Bağışı kabul edenler iyi niyetli olsa gizli yapmazlardı. Aileden kimse yoktu" diye konuştu.

CENAZEYE BİLE GELMEDİLER
Babalarının adının hiçbir kuruma verilmemesinin de vefasızlık olduğunu belirten Loğoğlu, "Cenazeye bile gelmediler. Kardeşler olarak maddi durumumuz iyi. Dava lehimize sonuçlanırsa ailemiz karar alacak, parayı babamızın onuruna yakışır şekilde değerlendireceğiz." dedi.

'HASTANE RAPORU ALDIK'
Ailenin iddialarını reddeden yetkililer ise hem hastane sürecini hem cenazeyi yakından izlediklerini, aileyle de görüşüp başsağlığı dilediklerini belirterek, "Hilmi Loğoğlu bağışladığı işyerinin kira gelirinin okula verilmesini istemişti. Para İl Özel İdaresi kanalıyla okulun banka hesabına aktarılıyordu. 22 bin TL'lik bir ödeme yapıldı. Bununla da okula fotokopi makinesi, toner ve temizlik malzemeleri alındı. Daha sonra açılan dava nedeniyle para bloke oldu ve kullanılamadı. Sayın Loğoğlu'nun bağış yaptığı sırada akli dengesi yerindeydi. Çünkü noter ve tapu dairesi, tam teşekküllü hastaneden rapor olmadan bağışı kabul etmiyor. Adana Numune Hastanesi'nden akli dengesinin yerinde olduğuna dair rapor alınıp notere sunulmuştu. Bina satılınca parasıyla okul ya da yurt yaptırıp Loğoğlu'nun adının verilmesi de protokolde yer alıyordu" diye konuştular.

Sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri