Milli Eğitim'in Yeni Hedefi Meslek Liselerinin Gelişimi

Milli Eğitim Bakanlığı, meslek liselerine özendirmek için Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezlerini devreye sokuyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), "Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri'ni devreye sokarak meslek liselerinde okumayı daha cazip hale getirme yolunda bir adım atıyor. Bu kapsamda meslek liselerinin teknolojik altyapıları güçlendirilmeye başlandı.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, mesleki ve teknik okul yapım bütçesini 2010 yılında 57 milyondan, 119 milyona yükseltti. Çubukçu'nun mesleki eğitime yönelik okullara ilişkin 2011 hedefi, bakanlık bütçesinden 132 milyon ayırmak. Bütçeden ayrılan 119.3 milyon kaynakla bir milyon gencin 5 yıl süreyle meslek eğitimi alması sağlanacak.

Projeyle, meslek liselerinin teknolojik altyapılarının güçlendirilmesi, yenilenmesi, sanayinin ihtiyaç duyduğu işgücünün yetiştirilmesi, öğretmenlerin eğitilmesi, işsizliğin önlenmesi amaçlanıyor. Buna göre 111 teknik lise ve endüstri meslek lisesi yenileniyor.

İŞSİZLİĞE KARŞI

Çubukçu'nun, kurmaylarıyla yaptığı toplantılarda "Türkiye'nin en önemli gündem maddesi işsizlik. Bunun azaltılması için öncelikli şart ise mesleki eğitimde yetişmiş nitelikli eleman" dediği öğrenildi.

Öğrencilerin okulda herhangi bir alan kısıtlamasına bağlı kalmadan ortak derslerini gördükten sonra farklı bölümlerde sınava girebilmelerini sağlamak için "liselerde alan" uygulamasından vazgeçen bakanlık, YÖK'ün üniversiteye geçişte kaldıramadığı katsayı farklılığını liselerde kapatmaya çalışıyor.
habertürk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri