Milli Eğitim Müdürü'nün isyanı

Antalya'da sergilenen “peruklu öğretmen avı”nın altından Yönetmelik çıktı.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, yasak taraftarı olmadığını ancak yönetmeliğe göre öğretmenlerin derse başı açık girmek zorunda olduğunu belirterek, yönetmeliğin değiştirilmesini istedi.
Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, gazetemizde yayınlanan “Antalya'da Peruk Avı” haberine açıklık getirdi. Akit'e konuşan Gülay, perukla öğretmenlerin derse girmesinde bir sakınca görmediğini söyledi.

“SORUŞTURMA İSTENSE REDDEDERİM”
Soruşturmayı kendisinin başlatmadığını belirten Gülay, “Ben olsam soruşturma izni vermezdim” dedi. Perukla derse girilmesinde hiçbir sakınca görmediğini ifade eden Gülay, “Perukla derse giriyorlar diye bana soruşturma istense reddederim. Çünkü ben peruk uzmanı değilim ki. Kişinin başında peruk olup olmadığına biz karar veremeyiz. Böyle bir durumda soruşturma izni verilmesini de doğru bulmuyorum. Böyle bir şeyin içinde olmayız. Böyle bir soruşturmada imzam yoktur olamaz da” diye konuştu.

“CEZAYI KALDIRDIK”
Soruşturma açıldığı dönemde Ankara'da izinli olduğunu söyleyen Gülay, “Haberlerde benim imzaladığım yazıyor. Bizim öğretmenlerimizin perukla girip girmediğini araştırma ve denetleme yetkimiz yok. Bu konu ilçeden gelen bir şikayet sonucunda burada yerime vekalet eden arkadaş onay vermiş. Müfettiş inceledikten sonra uyarı cezası istiyor. Ama o uyarı cezasına bir öğretmen itiraz etti. Disiplin Kurulumuz söz konusu cezayı kaldırdık” dedi. Gülay, diğer öğretmenlerinde itiraz etmesi halinde söz konusu cezaları kaldırılacağını söyledi.

“YÖNETMELİK KALDIRILMALI”
Yasak taraftarı olmadığını belirten Gülay, ancak yürürlükteki Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne göre öğretmenlerin derse başı açık girmek zorunda olduğunu hatırlattı. Bu tür sorunların yaşanmaması için Bakanlığın yönetmeliği değiştirmesi gerektiğini belirten Gülay, “Yönetmelik yerinde durduğu müddetçe bizler yöneticiler olarak arada kalıyoruz. Bakanlık söz konusu yönetmeliği kaldırması gerekir. Bizler peruk uzmanı veya başörtüsü denetçisi değiliz” diye konuştu.

“PERUK SORUŞTURMASI ÇAĞDIŞI”
Eğitim Bir Sen Antalya Şube Müdürü Süleyman Gökçe ise sorunun milli eğitim müdüründe değil, yasakçı okul müdürlerinden kaynaklandığını söyledi. Gökçe, perukla derse giren öğretmenler hakkında soruşturma izni verilmesi veya ceza verilmesinin çağdışı olduğunu söyledi. Gökçe, “Perukla derse giren öğretmenler hakkında soruşturma başlatılması çağdışıdır. Mevzuatta böyle bir şey yok. Halen kılık kıyafetle uğraşılması gere kalmışlığımızın bir göstergesidir. Kesinlikle kabul edilemez” dedi.

“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİRMELİ”
Gökçe, asıl sorunun çağdışı Kılık Kıyafet Yönetmenliği'nden kaynaklandığını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın söz konusu yönetmeliği kaldırması halinde sorunun kökten çözüleceğini belirten Gökçe, “Milli Eğitim Bakanlığı kılık kıyafet yönetmeliğini kaldırsa sorun biter. Söz konusu yönetmelik kaldırılmalıdır. Yönetmelik, yasakçılara cesaret vermektedir” diye konuştu.

İŞTE O MADDE
Sözkonusu Kılık Kıyafet Yönetmeliği 12 Eylül darbesinin bir ürünü. Bakanlar Kurulu kararıyla alınan “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık Ve Kıyafetine Dair Yönetmelik”in 5'nci maddesinde “personelin kılık ve kıyafette uyacakları hususlar” sıralanırken, “görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış” deniliyor.

Yeni Akit

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri