Milli Eğitim Müdürü uzaktan başladı

Ankara Millî Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ilkini Evren ve Koçhisar ilçelerine gerçekleştirdiği ziyaretlerden ikincisini Nallıhan ve Beypazarı ilçelerine yaptı

Nallıhan'a yapılan ziyarette kalabalık bir eğitimci grubu tarafından karşılanan Kamil Aydoğan, Nallıhan Kaymakamı Ömer Toraman'ı makamında ziyaret ederek ilçeyle ilgili bilgi aldıktan sonra İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü'ne geçti. Burada İl Milli Eğitim Müdürü Aydoğan'a İlçe Millî Eğitim Müdürü İsmail Doğru tarafından bir birifing verildi.

Aydoğan, burada yaptığı konuşmada, ilçeleri ziyarete, en uzak olanlardan başladığını söylerek, ziyaretlerinin tanışma ve moral amaçlı olduğunu belirtti. İlçenin okul öncesi ve mesleki eğitim durumunu soran Kamil Aydoğan, "Okul öncesi eğitimde ve mesleki eğitimde hedeflenen oranlara ulaşmak önemlidir. Ayrıca 2. döneme yetiştirilmesi planlanan projelerimiz var. Öncelikli olarak 1 Ocak tarihine kadar müdürlüğümüz web sayfasında proje hazırlamayla ilgili bilgisi bulunmayan öğretmenlerimize bu konuda rehberlik edecek bir hazırlık yapıyoruz, yakında duyuracağız. Amacımız bu yolla öğretmen ve öğrencilerimizi proje üretmeye yönlendirmek, proje kültürünü yaygınlaştırmaktır. Projelerde kullanılmak üzere AB'ne para ödüyoruz. Bize dönen kısım yüzde 10'dur. Ankara'daki her okulun bir projesi olmalı ve AB fonundan en çok yararlanan il olmalıyız. Benim için proje başarısı çok önemli, çünkü projeler subjektif bir özellik taşımaktadır." dedi.

Aydoğan ayrıca öğretmenlerin sosyal becerilerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla onlara drama eğitimi vermek, öğrenci başarısına etkisinden dolayı velilere yönelik bir eğitim programı hazırlamak ve yetenekli öğrencilerin katılımıyla bir şiir olimpiyatı düzenlemek için de çalışmaların sürdüğünü anlattı. Aydoğan, bu konulardaki hazırlıkların 2. döneme yetiştirilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Aydoğan Nallıhan'da Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Şehit Ömer Boztepe Çok Programlı Lisesi ve Fettah Güngör Meslek Lisesi'ni de ziyaret ederek okulların bölümlerini gezdi ve öğrencilerle sohbet etti.

Aynı gün Nallıhan ziyaretini tamamlayarak Beypazarı'na geçen İl Millî Eğitim Müdürü, Kaymakam Hikmet Aydın, İlçe Millî Eğitim Müdürü Ahmet Temür, şube ve okul müdürleri tarafından karşılandı.

Kaymakamlıkta gerçekleşen ilk ziyarette ilçe Kaymakamı Hikmet Aydın ilçenin tarihi ve turistik dokusuyla ilgili bilgi aktardı.

Ziyarette Beypazarı Halk Eğitim Merkezi atölyelerinin gezilmesinin ardından Gazipaşa İlköğretim Okuluna geçildi. Okulda gerçekleştirilen İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri ve okul müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda İlçe Millî Eğitim Müdürü tarafından bir birifing verildi. Daha sonra bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan şunları söyledi: "Eğitimde en önemli unsur önce öğretmenler sonra müdürlerdir. Müdürler stratejik olarak önem taşımaktadırlar. Atatürk'ün de belirttiği gibi; planlayan emir verenden, uygulayan planlayandan daha güçlüdür. Görevini layıkıyla yapan bir okul müdürüne 24 saat yetmez. Rutin işlerin konuşulacak bir tarafı yoktur. Ankara'da eğitim adına özgün neler yapabiliriz, ona bakmalıyız. Yeniliklere ve yeni projelere açık olmalı, kendimizi yenilemeliyiz. Olumlu sonuç alınması için bu şarttır. Müdür ve öğretmenlerimiz yılda 40 saatten az olmamak üzere meslekleriyle ilgili eğitim almalıdırlar."

Aydoğan konuşmasını AB projeleri üretmeye yönelik çalışmaları, öğretmenlerin kişisel gelişimi, velilerin eğitimi ve planlanan şiir olimpiyatı ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarla tamamladı.

Beypazarı ilçesindeki program Nurettin Karaoğuz Vakfı Anadolu Lisesinde öğrencilerle yapılan sohbetin ardından okulun gezilmesiyle sona erdi.

Nallıhan ve Beypazarı ziyaretleri sırasında Aydoğan'a İlköğretim Müfettişleri Başkanı Osman Karapınar, Müdür yardımcıları Vahdettin Alim, Mehmet Ali Selamet, Şube müdürleri Feyzi Zoralioğlu ve Kenan Çağlayan eşlik ettiler vakit

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri